Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cristian Diaconescu a lansat Platforma Independentă în Țara Oașului, în pregătirea unei posibile candidaturi pentru Președinția României
Platforma Independentă  - Luni, 29 Iulie 2024

În peisajul spectaculos în care este amenajat Camping Țara Oașului, fostul ministru de Externe și de Justiție, Cristian Diaconescu, și-a lansat la sfârșitul săptămânii trecute Platforma Independentă, o organizație menită să pregătească posibila sa candidatură pentru Președinția României.

Evenimentul care a adunat mulți susținători și personalități publice locale a fost organizat în cadrul unui așa-numit cocktail diplomatic găzduit de medicul Laura Diana Bota, care face parte din comitetul de conducere al Asociației Platforma Independentă și care, cu această ocazie, revine în viața politică după ce a mai condus organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară.

În discursul său, Cristian Diaconescu a subliniat că a decis să se implice activ, în plan civic, prin crearea Asociației ”Platforma Independentă”, deoarece, chiar dacă ”trecutul, cu experiențele sale mai bune sau mai rele, nu mai poate fi schimbat, prin această nouă inițiativă ne putem asigura că împreună vom depune tot efortul necesar pentru a crea cea mai bună variantă a unui viitor pe care ni-l dorim cu toții”.

”Marile provocări vin la pachet și cu mari oportunități. Războiul de la graniță, situația economică dificilă, criza din educație și sănătate, încălzirea globală, lipsa unor repere morale sunt provocări dintre cele mai dificile. Rezolvarea lor poate conduce la dezvoltare, la performanță, la echitate socială, la un mediu sustenabil și la un respect profund față de valorile creștine cu adevărat importante. România nu poate rata acest moment, deoarece eșecul ne va costa nu doar bunăstarea noastră, ci și viitorul copiilor noștri.

Suntem într-un moment istoric și trebuie să folosim contextul actual, în cel mai avantajos mod cu putință, în favoarea țării noastre. Am decis să preiau inițiativa construirii Asociației „Platforma Independentă” și să-mi folosesc toată experiența și expertiza pe care am acumulat-o, în toți acești ani. Am jurat să apăr Constituția și legile țării pentru a construi „România Respectată” în care toți românii care au plecat peste hotare vor dori să se întoarcă, iar cei care au ales să trăiască aici să o facă într-un mod demn.

În calitate de fost Ministru de Externe, fost Ministru de Justiție, parlamentar și Ambasador, am avut privilegiul de a înțelege în profunzime complexitatea și provocările cu care se confruntă România. Următorul pas firesc pentru mine va fi să îmi pun toată această expertiză la dispoziția românilor.

Da, privesc cu seriozitate posibilitatea asumării responsabilității enorme pe care o presupune candidatura la Președinția României. Împreună, putem face diferența și putem construi o Românie respectată și apreciată. Împreună, putem transforma provocările de azi în oportunitățile de mâine. Am decis să mă implic și îmi doresc ca și voi să faceți același lucru” – a  îndemnat Cristian Diaconescu.

2813 vizite
Distribuie pe
marin nicolae
impreuna cu familia mea voi fi alaturi de dl. cristian diaconescu
2024-07-29 19:27:09
Ioana Maria
Felicitari pentru implicare, sintem alaturi de cel mai bun viitor presedinte de tara !
2024-07-29 11:42:09
Demi Ioan
Alaturi de Cristian Diaconescu Presedinte al Romaniei pentru viitorul acestei tari.....!
Doar impreuna putem castiga !
2024-07-29 09:52:34