Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Marcel Ciolacu cere Curții Constituționale să motiveze cât mai rapid decizia de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă
PSD Satu Mare  - Duminica, 6 Octombrie 2024

Decizia CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă poate ridica semne de întrebare privind fundamentul democratic până la motivarea deciziei – transmite președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, în cadrul unui mesaj pe care-l publicăm integral.

Declarația președintelui PSD, Marcel Ciolacu, referitoare la hotărârea Curții Constituționale a României (CCR) în cazul doamnei Diana Șoșoacă aduce în discuție o problemă fundamentală pentru democrația noastră.

Domnul Ciolacu subliniază că, în lipsa unei motivări clare, hotărârea poate părea disproporționată în raport cu principiul democratic esențial – dreptul de a alege și de a fi ales.

CCR are rolul de a proteja drepturile candidaților și de a garanta accesul acestora în procesul electoral, nu de a crea bariere în calea participării lor. Funcțiile publice trebuie câștigate prin votul cetățenilor, iar acest principiu este inima democrației noastre.

Președintele PSD a solicitat Curții Constituționale să ofere cât mai rapid motivarea detaliată a acestei decizii, motivare care trebuie să fie bazată pe argumente juridice și constituționale solide. În lipsa unei clarificări imediate și transparente, există riscul de a vulnerabiliza sistemul democratic din România, ceea ce ar necesita o discuție amplă în societate despre reforma Curții Constituționale.

Rămânem fideli valorilor democratice și susținem ferm că votul popular trebuie să fie singura cale de a ocupa funcții publice, fără a crea obstacole artificiale în procesul electoral.

801 vizite
Distribuie pe