Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii acuză PSD că blochează proiectul de lege care ar aduce pensii mai mari militarilor în rezervă
Partidul Național Liberal  - Luni, 7 Octombrie 2024

Astăzi în Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost respinsă procedura de urgență pentru proiectul liberal privind actualizarea în mod permanent a pensiilor militare și indexării lor cu solda de grad.

Proiectul a fost depus de PNL la Senat și a intrat de mai multe săptămâni pe circuitul legislativ. Mai mult, parlamentarii PNL au consultat proiectul cu reprezentanții pensionarilor militari, iar reacția acestora a fost una pozitivă.

De asemenea, proiectul a fost aprobat și în cadrul coaliției guvernamentale, însă partenerii de coaliție social-democrați s-au răzgândit și, potrivit declarațiilor liderului grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, PSD a încercat să găsească un tertip legislativ și a propus  dezbaterea în mai multe comisii.

”Este o chestiune de orgoliu pe care o practică PSD. Ce s-a întâmplat astăzi arată că premierul Marcel Ciolacu și PSD se opun proiectului PNL prin care pensionarii militari vor avea pensiile recalculate și indexate pe baza soldei. PSD preferă să lovească în pensionarii militari doar pentru că soluția a fost propusă de PNL. Totuși, PNL va face tot ce-i stă în putință ca aceasta propunere să aibă voturile necesare să treacă” – a declarat Gabriel Andronache.

Conform proiectului liberal, pensiile militarilor vor crește în funcție de creșterea soldei pe care o primesc militarii activi. O astfel de măsură va asigura echitatea între pensionarii militari: nu vor mai fi diferențe la banii de pensie între pensionarii militari cu același grad, dar care s-au pensionat în momente diferite.

PNL a mai avut o inițiativă favorabilă pensionarilor militari. Astfel Ministerul Finanțelor a promovat, iar Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care plafonul de neimpozitare a pensiilor militarilor crește de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Măsura a intrat în vigoare de la 1 octombrie, iar de ea beneficiază circa 200 de mii de pensionari militari.




1121 vizite
Distribuie pe