Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nici ungurii nu mai sunt ce-au fost…
Florin Răchitan  - Duminica, 17 Ianuarie 2010

Aniversare glacială la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea UDMR Satu Mare. Teoretic, sala Casei de Cultură a Sindicatelor ar fi trebuit să fie încălzită pentru acest eveniment, dar sala a fost la fel de rece ca feţele participanţilor.

 

Ca să meargă „la sigur”, organizatorii au trimis membrilor UDMR din judeţ mai multe invitaţii decât numărul total al locurilor din sală, dar, cu toate acestea, sala nu a fost deloc plină şi ar fi fost şi mai goală dacă o porţiune a ei nu ar fi fost ocupată de aliaţii fideli din Forumul Democrat German. Prilej pentru un hâtru din public să remarce că „…în urmă cu 20 de ani parcă am fost mai mulţi”!

 

Conducerea centrală a UDMR a fost reprezentată doar de proaspătul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, iar invitaţi de onoare au mai fost reprezentanţii autorităţilor din judeţul vecin Szabolcs-Szatmar-Bereg, precum şi consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas.

 

Manifestarea a început cu prezentarea unei înregistrări video realizată chiar la şedinţa de constituire a UDMR Satu Mare, ce a avut loc în zilele Revoluţiei din 1989, în sala Teatrului de Nord. Unii dintre cei din sală s-au recunoscut în imaginile proiectate pe ecran, dar aceasta a fost şi o ocazie pentru a recunoaşte în film oameni care s-au „pierdut” pe drum, în tumultul schimbărilor politice din ultimele două decenii.

 

După discursurile liderilor judeţeni ai UDMR, în care au rememorat pe scurt etapele prin care a trecut partidul reprezentativ al maghiarilor de la Revoluţie până în zilele noastre, au fost invitaţi pe scenă reprezentanţii partidelor româneşti pentru a-şi transmite salutul amical.
 

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ovidiu Silaghi, a fost emoţionat cum nu l-am mai văzut niciodată, iar vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, a vorbit despre UDMR-işti ca despre nişte parteneri politici recunoscuţi pentru seriozitatea lor. Nu am putut să nu remarcăm, însă, absenţa oricărui reprezentant al PD-L, adică a actualilor parteneri de guvernare ai UDMR-ului. Auchhhh!


 

După discursuri, a urmat împărţirea unor diplome de onoare membrilor UDMR care s-au remarcat de-a lungul anilor prin rezultate deosebite în activitatea politică sau prin câştigarea încrederii şi respectului celor pe care îi reprezintă. Astfel au fost recompensaţi cam toţi foştii şi actualii preşedinţi de organizaţii locale şi judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi primari care se pot mândri cu deosebita „performanţă” de a fi aleşi în mod repetat în localităţi cu populaţie majoritar maghiară.


 

După partea protocolară a manifestării, a urmat un spectacol de operetă, apoi şefii s-au retras la o recepţie organizată la Astoria. Noa bine, La Mulţi Ani!

Tags: aniversare  udmr  spectacol  
2693 vizite
Distribuie pe