Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Blaga şi Paleologu, în campanie în faţa PDL-iştilor sătmăreni
Florin Răchitan  - Duminica, 8 Mai 2011

La două zile după vizita premierului Boc, sâmbătă a venit şi rândul celorlalţi doi candidaţi la preşedinţia Partidului Democrat-Liberal, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu, să-şi facă puţină campanie electorală, prezentându-şi fiecare moţiunile proprii în faţa colegilor din organizaţia judeţeană a acestei formaţiuni politice.


 

Primul care s-a prezentat în faţa PDL-iştilor sătmăreni adunaţi în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” a fost Vasile Blaga, care a venit însoţit de câteva „nume grele” ale partidului, precum Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu sau senatorul de Bihor, Petru Filip. El şi-a prezentat moţiunea într-o şedinţă cu uşile închise, dar a dat declaraţii de presă înainte şi după întâlnirea cu democrat-liberalii sătmăreni.


 

„Ştiu că domnul Holdiş (preşedintele PD-L Satu Mare n.r.) şi-a exprimat deja sprijinul pentru contracandidatul meu Emil Boc, dar asta nu înseamnă că eu nu pot să beneficiez de sprijinul membrilor organizaţiei judeţene a partidului. La convenţia naţională în care va fi ales preşedintele partidului, fiecare va vota după cum îi dictează conştiinţa. Eu sunt mulţumit că am reuşit să le explic colegilor sătmăreni detaliile moţiunii mele, iar ei vor putea să voteze în cunoştinţă de cauză” – a declarat Vasile Blaga.


 

Întrebat fiind, mai în glumă mai în serios, dacă a venit la Satu Mare să şuteze la poartă şi să rateze, aşa cum a făcut premierul cu ocazia inaugurării sălii de sport de la Micula, Vasile Blaga a evitat elegant răspunsul, dar i-a sărit în ajutor Ioan Holdiş: „Domnul Blaga a venit să marcheze”!


 

După şedinţa de două ore a lui Blaga, PDL-iştii sătmăreni au ieşit din sală cu gândul să plece acasă, dar au fost întorşi din drum de conducerea judeţeană a partidului, deoarece tocmai îşi făcuse apariţia, singur şi foarte jovial, cel de-al treilea candidat la preşedinţia Partidului Democrat-Liberal, Theodor Paleologu, care şi-a exprimat şi el dorinţa de a-şi prezenta moţiunea.


 

Conform propriilor declaraţii, Theodor Paleologu îşi face campanie cu lejeritatea omului care nu are nimic de pierdut, doar de câştigat, recunoscând că nu are mania şefiei şi nu îl roade această ambiţie. El s-a pregătit pentru o şedinţă într-o atmosferă degajată, presărată cu mult umor, cu care abordează el de obicei chestiunile serioase.    

2026 vizite
Distribuie pe