Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PSD-istele cer demisia guvernului
OFSD Satu Mare  - Duminica, 15 Mai 2011

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc la Valea Măriei simpozionul cu tema ”Legislație și politici guvernamentale privind condiția familiei din Romania”, în organizarea femeilor social-democrate, dedicat Zilei Internaționale a Familiei.

 

La lucrările simpozionului au participat reprezentante ale Organizației Femeilor Social-Democrate din 15 județe din Transilvania, Banat și Moldova, reprezentante din conducerea națională a OFSD, ONG-uri, reprezentante ale administrației locale (primari, consilieri județeni, consilieri locali), specialiști din domeniul social, medical și al educației din cele 15 județe.

 

Invitată de onoare a simpozionului a fost Sonija Lokar, vicepreședinte al Organizației de Femei a Partidului Socialiștilor Europeni, coordonator al programelor sociale în cadrul WPES.

 

Dezbaterile s-au constituit într-o analiză realistă a condiției familiei în România de astăzi și au reliefat gravele probleme cu care se confruntă, în special familiile sărace, care reprezintă 46% din populație, conform Eurostat.

 

S-au abordat probleme și s-au identificat soluții privind starea demografică în declin, sistemul educațional deficitar, situația precară a sistemului de sănătate, absența strategiilor și a politicilor sociale ale guvernării actuale.

 

Toate aceste teme și dezbateri au pus în evidență lipsa de preocupare și interes față de familie, copii, tineri și bătrâni a guvernului actual, care, prin măsurile luate în ultimii ani, a dus la sărăcirea populației, pe umerii căreia a fost pus greul crizei economice.

 

Cu ocazia simpozionului de la Satu Mare participantele au adoptat urmă torul protest:

 

Organizația Femeilor Social Democrate, ale cărei reprezentante s-au întrunit la Satu Mare, în ziua de 14 mai 2011, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, a dezbătut proiectul Legii Asistenței Sociale pe care Guvernul Boc își propune să-l adopte.

 

Această lege încalcă Constituția României, în întregul ei, anulând 15 acte normative care reglementează asistența socială în România, ceea ce va afecta grav 46% din populație, aflată în categoria oamenilor săraci, conform Eurostat.

 

Guvernul vrea să facă reduceri din bugetul statului pe seama celor mai defavorizate categorii ale societății, menținând aceeași politică de tăiere a cheltuielilor sociale fără a veni cu alternative.

 

Constatând că actualul Guvern al României, prin adoptarea acestei legi, va pune în pericol populația României și însăși viitorul nostru, al copiilor și al tinerilor, femeile PSD solicită DEMISIA.

1446 vizite
Distribuie pe