Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tineretul maghiar protestează împotriva „bulibăşelii” de la DJTS
CCTM Satu Mare  - Luni, 14 Noiembrie 2011

Printr-o scrisoare deschisă, trimisă presei, Consiliul Consultativ al Tineretului Maghiar îşi exprimă protestul faţă de ceea ce consideră a fi „bulibăşeala” de la nivelul conducerii Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Satu Mare. Publicăm în continuare integral textul scrisorii.

 

"Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Satu Mare a încetat de aproape doi ani să mai fie un partener pentru organizaţiile non-guvernamentale de tineret, iar evenimentele din ultimele două luni ne fac să credem că perspectivele sunt foarte sumbre.

 

Bulibăşeala de la nivelul conducerii Direcţiei, lipsa unui management coerent şi profesionist şi aroganţa manifestată de conducerea din ultimii doi ani a DJST Satu Mare faţă de organizaţiile non-guvernamentale de tineret au blocat toate proiectele pe care le derulam în parteneriat cu Direcţia.

 

În ultimii doi ani, DJST Satu Mare a fost condusă de persoane fără pregătirea necesară acestei funcţii, neprofesionalismul acestora fiind dublat de rea-voinţă şi chiar corupţie. Totul a culminat cu numirea temporară la conducerea Direcţiei a unui funcţionar de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, singura legătură cu tineretul fiind experienţa în verificarea termenului de valabilitate a dulciurilor.

 

Ba mai mult, acum la conducerea DJST Satu Mare a fost detaşată o persoană din judeţul Galaţi, căreia nu-i negăm competenţa şi profesionalismul, dar avem serioase dubii că ne va împărtăşi din experienţa dânsei. Din start noua directoare a anunţat că va contesta ordinul de detaşare, considerând mutarea la Satu Mare o pedeapsă.

 

Satu Mare nu e puşcărie şi nici nu credem, fără a afişa un fals patriotism local, că nu aţi găsit în judeţul nostru o persoană competentă pentru conducerea DJST Satu Mare. Vă reamintim că Satu Mare este printre cele mai vitregite judeţe din ţară privind baza materială a DJST, neavând în administrare nicio bază sportivă, doar o tabără de tineret (unde în ultimii doi ani nu a fost niciun elev sau student ), iar Hotelul Sport a fost concesionat pentru 10 ani în condiţii dubioase unui SRL de apartament.

 

Consiliul Consultativ al Tineretului Maghiar din Satu Mare solicită ca doamna preşedinte Doina Melinte să trateze cu toată seriozitatea situaţia existentă la DJST Satu Mare şi să numească la conducerea acesteia o persoană competentă, care să restabilească punţile cu organizaţiile non-guvernamentale de tineret din judeţul Satu Mare, tăiate în ultimii doi ani"

 

Preşedinte C.C.T.M.

Nagy Szabolcs

2368 vizite
Distribuie pe