Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Valer Marian anunţă noi proteste
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Februarie 2012

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, senatorul Valer Marian, a anunţat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă organizarea unor noi proteste stradale în viitorul apropiat, în condiţiile în care se anunţă vreme bună şi se doreşte sincronizarea acestor acţiuni cu altele similare ce vor fi organizate în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară.

 

„Vom recurge la tactici din arsenalul bolşevic al actualului guvern, vom organiza demonstraţii cerând demisia prefecţilor din fiecare judeţ, concomitent cu greva parlamentară pe care o vom continua cu şi mai mare fermitate, până ce actuala Putere va organiza alegeri anticipate” – a declarat Valer Marian.

 

El le-a arătat ziariştilor o adresă pe care a primit-o de la Primăria Satu Mare după acţiunea de împărţire a ajutoarelor PSD pentru nevoiaşi, desfăşurată vinerea trecută, în care se specifică faptul că PSD ar fi trebuit, în opinia funcţionarilor de la Primărie, să solicite aprobare pentru ocuparea spaţiului public dacă dorea să-şi mai instaleze cortul în Centrul Nou.

 

„Vreau să ştie toţi sătmărenii de ce nu am mai putut continua acţiunea de caritate, pe care am programat-o şi pentru zilele următoare. Primăria ne-a cerut taxă pentru ocuparea spaţiului public, ca şi cum noi am fi vrut să vindem acolo mici şi bere” – a declarat senatorul.

 

Totodată, a cerut primarului Iuliu Ilyes să demareze de urgenţă un control la societatea Transurban, deoarece are informaţii potrivit cărora acolo se fac evaziuni şi delapidări cu sume uriaşe prin contractele de achiziţii ale autobuzelor, carburanţilor, cauciucurilor şi pieselor de schimb. „Solicit ca DNA, DGA şi Curtea de Conturi să verifice activitatea fostului director al Transurban, Ioan Simon, şi a actualului director, Molnar Csaba. Dacă nu vor găsi nimic, să vină la mine, că le dau un material de vreo 12 pagini cu toate ilegalităţile care se întâmplă acolo” – a afirmat Valer Marian.

 

De asemenea, a cerut conducerii UDMR Satu Mare să renunţe la ceea ce senatorul consideră a fi „epurare etnică” la Transurban, în condiţiile în care marea majoritate a celor concediaţi în ultimii ani de la această societate sunt de etnie română, în timp ce etnicii maghiari sunt mereu promovaţi în toate funcţiile de conducere.

1847 vizite
Distribuie pe