Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
USL va avea candidaţi în toate localităţile judeţului
Florin Răchitan  - Duminica, 1 Aprilie 2012

Forurile de conducere ale organizaţiilor judeţene ale partidelor ce fac parte din Uniunea Social-Liberală au definitivat ponderea şi ordinea propriilor candidaţi pe listele comune ale USL în fiecare localitate a judeţului Satu Mare, realizând dezideratul propus de reprezentativitate 100%.

 

Anunţul a fost făcut duminică, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat preşedinţii celor trei partide, adică Valer Marian – PSD, Ovidiu Silaghi – PNL şi Cristian Smadu – PC, precum şi candidaţii USL la Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare, Dorel Coica, respectiv Adrian Ştef.

 

Astfel, pe baza situaţiei actuale şi a rezultatelor sondajelor de opinie comandate în ultimul an, social-democraţii şi liberalii s-au înţeles ca în Consiliul Judeţean să fie reprezentaţi în proporţie de 8 – 6 sau 4 – 3, în timp ce în Consiliul Local Satu Mare ar urma să intre 5 PSD-işti şi 3 liberali.

 

În ceea ce priveşte primăriile din judeţ, PSD va avea 37 candidaţi, iar PNL 28, dar intră în calcul şi cel puţin un candidat de primar din partea PC, care va fi susţinut de organizaţiile locale ale celor trei partide.

Împărţirea candidaturilor la primării s-a făcut ţinându-se cont de faptul că în prezent PSD are 16 primari, iar PNL 9 primari, aceştia fiind susţinuţi în continuare pentru un nou mandat, iar pentru restul localităţilor au fost distribuiţi candidaţi în mod egal din partea PSD şi PNL.

 

În ceea ce priveşte şansele pe care le au aceşti candidaţi la alegerile locale din 10 iunie, senatorul Valer Marian a declarat că USL se află acum într-o conjunctură favorabilă, relevată atât de rezultate sondajelor efectuate la nivel naţional şi local, cât şi de „degringolada” din PD-L, în urma demisiilor unor lideri, în frunte cu prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde, sau ruperea alianţei cu UNPR.

 

Potrivit ultimelor sondaje realizate la nivel naţional, USL prezintă un trend crescător în opţiunile de vot ale românilor, situându-se la 60%, în timp ce PD-L e în descreştere spre 13%, fiind depăşit chiar şi Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu.

 

Acelaşi trend se înregistrează şi în judeţul Satu Mare şi, potrivit unui sondaj comandat recent de UDMR şi care se pare că a stârnit îngrijorare în rândul partidului reprezentativ al maghiarilor, candidatul PSD, Dorel Coica, îl depăşeşte cu nu mai puţin de 8 procente pe actualul primar, Iuliu Ilyes. Se pare că şi pentru conducerea Consiliului Judeţean lupta va fi mai strânsă decât au anticipat cei de la UDMR, diferenţa dintre Csehi Arpad şi Adrian Ştef fiind doar de câteva procente.

 

În ceea ce-i priveşte pe contracandidaţii din partea PD-L, se pare că cel care ar avea cele mai mari şanse să fie nominalizat în cursa electorală pentru Primăria Satu Mare, Cristian Sasu, nu ar aduna mai mult de 6% din voturile sătmărenilor, în timp ce Radu Giurcă, cel care se pare că şi-a dat demisia din funcţia de prefect pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, nu ar obţine nici 10% din voturi.

 

Valer Marian a anunţat aceste procente bazându-se pe informaţiile pe care le-a obţinut din propriile surse. Tot el a declarat că nu mai puţin de 6 din cei 11 primari pe care îi are PD-L în judeţ şi-au exprimat intenţia de a trece în barca USL înainte de alegeri. „Vom analiza fiecare caz în parte, uşile noastre sunt deschise pentru oamenii cinstiţi, dar pot să vă spun încă de pe acum cel puţin unul dintre primarii PD-L nu are ce căuta nici în PSD nici în PNL. Este vorba despre primarul din Medieşu Aurit” – a declarat Valer Marian.

 

Cei doi candidaţi pentru funcţiile de primar, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Dorel Coica şi Adrian Ştef, au prezentat apoi câteva aspecte legate de felul în care vor derula campania electorală, precizând că organizaţiile locale ale celor două partide pe care le reprezintă deja s-au „unificat” şi lucrează împreună, beneficiind de autonomie totală din partea conducerilor judeţene ale acestor formaţiuni politice. „Cu toate că nu prea ne-am vorbit ani de zile, acum ne-am dat seama că ne-am lipsit unii altora şi suntem cu adevărat compatibili în idei” – a declarat Dorel Coica.

 

Adrian Ştef a salutat ceea ce consideră a fi prima victorie obţinută de USL, adică strategia prin care l-au determinat pe primarul Iuliu Ilyes să renunţe la ideea prelungirii până în 2020 a contractului cu firma de salubrizare Florisal. „Acum s-a văzut că sătmărenii vor schimbare, ceea ce se va realiza” – a declarat Adrian Ştef.

 

După ce Valer Marian a mai anunţat câteva evenimente ce vor fi organizate de USL în perioada următoare, inclusiv festivaluri dedicate tinerilor, copiilor sau părinţilor, dar şi sărbători ale oşenilor, codrenilor şi moţilor, preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi a tras concluzia zilei, referindu-se la argumentele cu care actualii guvernanţi încearcă să ne convingă de faptul că, datorită măsurilor economice pe care le-a luat Guvernul Boc, România se prezintă mai bine ca Grecia, Franţa sau Spania: „Dacă la noi e aşa de bine şi la ei aşa de rău, atunci cum se face că, totuşi, la noi e aşa de rău şi la ei aşa de bine”?

2059 vizite
Distribuie pe