Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Partidul Civic Maghiar vrea să ia 10% din voturile ungurilor
Florin Răchitan  - Miercuri, 25 Aprilie 2012

După ce au eşuat negocierile cu UDMR pentru stabilirea unor candidaţi comuni la primării, consilii locale şi Consiliul Judeţean Satu Mare, conducerea filialei sătmărene a Partidului Civic Maghiar a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, propriii candidaţi pentru aceste funcţii din administraţia publică, recunoscând că ţelul lor realist este să atragă aproximativ 10% din voturile populaţiei maghiare a judeţului.


 

Astfel, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PCM, Hegedus Pal, şi-a anunţat candidatura pentru conducerea Consiliului Judeţean, în timp ce Zazula Bela va candida pentru Primăria Satu Mare. De asemenea, PCM va lansa liste proprii de candidaţi pentru consiliile locale din 20 de oraşe şi comune, Lazuri fiind singura localitate în care vor alcătui o listă comună cu cealaltă formaţiune politică ce concurează UDMR-ul, Partidul Popular Maghiar din Transilvania.

 

Reprezentanţii PCM au criticat activitatea de până acum a primarului Iuliu Ilyes şi au declarat că nu doresc să renunţe la candidatul lor propriu doar de dragul unităţii maghiarilor, idee pe care insistă mereu UDMR.

 

Ei sunt conştienţi de faptul că prin această strategie l-ar putea pune în dificultate pe conaţionalul lor, Iuliu Ilyes, în cursa pentru Primărie, însă au refuzat să interpreteze acest gest ca fiind o eventuală susţinere a vreunui contracandidat al actualului primar. Totuşi, au afirmat că, în opinia lor, „USL are o viziune mai profundă şi mai sănătoasă asupra problemelor din oraş”.

 

Păstrându-şi simţul realităţii, liderii PCM  nu se aşteaptă să obţină mai mult de două locuri în Consiliul Judeţean şi 2 sau 3 locuri în Consiliul Local Satu Mare, unul dintre acestea fiindu-i rezervat lui Zazula Bela în cazul în care nu va câştiga mandatul de primar.

1454 vizite
Distribuie pe