Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iştii spun că se fac presiuni asupra candidaţilor
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Mai 2012

Candidaţii Partidului Democrat-Liberal pentru posturile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului Satu Mare, Radu Giurcă, respectiv Nicolae Şuta, au afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că se fac presiuni asupra unor candidaţi să se retragă din cursa electorală până în data de 8 mai, când se definitivează listele la Biroul Electoral Judeţean.

 

Cei doi au refuzat să ofere detalii concrete, precizând doar că un candidat al unui „partid nou” este presat să renunţe, pentru a asigura mai multe voturi unuia dintre candidaţii cu şanse reale la Primăria Satu Mare.

 

Radu Giurcă a anunţat că lansarea oficială a candidaţilor PD-L pentru administraţia publică din judeţul Satu Mare va avea loc miercuri, de la ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar nu a putut să confirme prezenţa unor invitaţi de onoare de la conducerea centrală a partidului.

 

În ceea ce priveşte fenomenul migraţiei politice, care a afectat în ultimul timp în special PDL-ul, Radu Giurcă şi-a exprimat opinia potrivit căreia acesta a fost, de fapt, „un moment de curăţenie în partid”, iar gestul dezertorilor denotă „lipsă de caracter, lipsă de bun simţ şi lipsă de respect faţă de alegători şi colegii de partid”.

 

El a precizat că în judeţul Satu Mare s-a înregistrat un singur caz de acest gen, dar care nu poate fi considerat trădare. Actuala primăriţă din Berveni, Kiss Hajnalka, consideră că are şanse mai mari dacă nu-şi asociază numele cu PDL-ul şi candidează pentru un nou mandat ca independentă, ea discutând această situaţie în termeni civilizaţi şi cu conducerea judeţeană a Partidului Democrat-Liberal.

 

La rândul lui, candidatul PD-L pentru Primăria Satu Mare, Nicolae Şuta, a declarat că recenta schimbare de guvern nu aduce nimic nou la nivelul judeţului Satu Mare, unde partidul pe care îl reprezintă a fost şi în ultimii patru ani, practic, în opoziţie.

 

De asemenea, el a lăudat echipa complet schimbată a candidaţilor PD-L de pe lista pentru Consiliul Local Satu Mare, considerând că aceştia sunt profesionişti, cu experienţă în diferite domenii, care pot să contribuie eficient la dezvoltarea oraşului.

 

El l-a şi prezentat pe unul dintre aceşti candidaţi, medicul stomatolog Cosmin Raţiu, patronul clinicii private Sfântul Anton, care a insistat asupra ideii că investiţiile masive din ultima perioadă în sistemul de sănătate din judeţul Satu Mare s-ar datora deopotrivă UDMR-ului şi PDL-ului, ca parteneri în fostul guvern.

1466 vizite
Distribuie pe