Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dorel Coica promite 1.000 locuinţe sociale
USL Satu Mare  - Vineri, 18 Mai 2012

Candidatul USL pentru Primăria Satu Mare, Dorel Coica, a acceptat invitaţia elevilor clasei a X-a A de la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” şi a dirigintei lor, Dinga Lăcrămioara, la o discuţie neconvenţională.
 


El a fost asaltat de întrebările tinerilor referitoare la pasiunea lui pentru medicină, pentru afaceri şi cum se îmbină toate acestea cu viaţa politică, cunoscută ca fiind foarte zbuciumată în ultima perioadă. Deşi nu sunt implicaţi direct în campania electorală şi la votul din 10 iunie, tinerii au fost foarte interesaţi de cele trei proiecte ale programului electoral al acestuia:

 

1. Crearea de locuri de muncă prin atragerea de investiţii noi în municipiu şi crearea unui mediu fiscal favorabil pentru întreprinzători;

2. Construcţia unui număr de 1.000 de locuinţe sociale, ce vor fi închiriate sau vândute la preţuri modice pentru persoanele cu venituri mici;

3. Reabilitarea termică gratuită a blocurilor prin parteneriat Primărie – asociaţie de proprietari – Guvern.

 

Câteva ore mai târziu, candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Satu Mare s-a deplasat în cartierul Micro 17 la o întâlnire cu alegătorii unde le-a prezentat şi au dezbătut aceleaşi trei mari proiecte amintite mai sus.
 

 

Între cele două evenimente, Dorel Coica a participat şi la dezvelirea plăcii memoriale a lui Johann Ettinger - fondatorul învăţământului în limba germană la Satu Mare – pe peretele liceului care-i poartă numele, în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 300 de ani de la colonizarea şvabilor în ţinuturile Sătmarului.


 

După ceremonie, la întâlnirea cu liderii Forumului Democrat German din Satu Mare, Dorel Coica a declarat: „Ca primar, vă promit întregul meu sprijin pentru reabilitarea clădirii din curtea şcolii, aşa cum noi consilierii PSD ne-am străduit să o facem şi până acum în Consiliul Local.


 

Clădirea va fi recondiţionată şi redată şcolii, doar în interesul învăţământului şi vă asigur că dacă voi câştiga alegerile pentru Primărie, nu veţi mai auzi niciodată ameninţarea că acest lăcaş de învăţătură se va transforma în bloc ANL, cum vă „promitea” actualul primar Iuliu Ilyes. Am nevoie pentru proiectele pe care le-am gândit pentru Satu Mare de tineri destoinici, vorbitori de limbă germană, pentru că trebuie să asigurăm parteneriate viabile culturale şi de afaceri cu Germania”.

2221 vizite
Distribuie pe