Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şeful Poştei spune că nu face campanie electorală pentru PD-L
Florin Răchitan  - Luni, 21 Mai 2012

Reacţionând la acuzaţiile senatorului Valer Marian, care l-a inclus pe lista directorilor suspectaţi de corupţie şi abuzuri şi care, prin urmare, ar trebui să-şi dea demisia, directorul Oficiului Judeţean de Poştă, Radu Nicoară, a negat toate acuzaţiile şi a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu are motive să renunţe la funcţie.

 

Valer Marian l-a acuzat că i-ar fi obligat pe factorii poştali din mediul rural să facă acţiuni de campanie electorală „din uşă în uşă” pentru PD-L.

În replică, Radu Nicoară spune că, de când e director, la Poşta din Satu Mare nu s-a făcut niciodată politică şi chiar i-a avertizat pe factorii poştali, într-o şedinţă convocată cu două săptămâni înainte de startul campaniei electorale, să nu se implice în acţiuni cu caracter politic.

 

De-altfel, susţine el, majoritatea poştaşilor din judeţul Satu Mare sunt membri sau simpatizanţi ai partidelor care alcătuiesc Uniunea Social-Liberală, directorul având chiar un mic scandal pe această temă cu factorul poştal din satul Babţa, care este şi consilier local liberal şi care făcea campanie electorală pe faţă pentru partidul său.

 

Radu Nicoară spune că sosesc aproape zilnic sesizări despre presupuse activităţi electorale ale factorilor poştali, însă majoritatea se dovedesc a fi nefondate, după verificările efectuate în teren.

 

Există însă şi cazuri în care directorul Oficiului Judeţean de Poştă nu poate să intervină, deoarece unul sau altul dintre factorii poştali se implică în campania electorală în concediul de odihnă sau în timpul său liber. Un caz recent de acest fel s-a înregistrat la Vetiş, unde factorul poştal, aflat în concediu, făcea campanie electorală pentru Partidul Civic Maghiar.

 

În ceea ce priveşte acuzaţiile de corupţie, Radu Nicoară susţine că acestea sunt nerealiste, din moment ce Oficiul Judeţean de Poştă Satu Mare nu este ordonator de credite, deci nu poate să încheie nici un fel de contracte cu firme sau partide, depinzând din acest punct de vedere de Direcţia Regională de Poştă din Cluj, în subordinea căreia se află.

1742 vizite
Distribuie pe