Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
USL şi-a lansat candidaţii în atmosferă de sărbătoare
Florin Răchitan  - Sambata, 26 Mai 2012

Sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” s-a dovedit a fi neîncăpătoare la lansarea oficială a candidaţilor Uniunii Social-Liberale pentru alegerile locale din 10 iunie. Susţinători ai candidaţilor sosiţi din tot judeţul au făcut o atmosferă de fiesta, întreruptă de discursuri mobilizatoare ale liderilor celor trei partide ce formează USL şi de cele ale principalilor candidaţi.


 

Candidaţii USL pentru Primăria Satu Mare şi preşedinţia Consiliului Judeţean, Dorel Coica, respectiv Adrian Ştef, dar şi cei pentru locurile din Consiliul Judeţean Satu Mare, au fost prezentaţi de preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat, Valer Marian, după care ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, i-a prezentat pe candidaţii pentru Consiliul Local Satu Mare.

 

Cu o doză apreciabilă de umor, Ovidiu Silaghi şi-a prezentat cumnatul, pe Adrian Ştef, ca fiind un tânăr „absolvent al unei facultăţi care face cât trei: Educaţie, Fizică şi Sport”, dar care şi-a luat în serios ascensiunea politică şi şi-a completat studiile, pentru a face faţă cerinţelor unei activităţi intense în administraţia publică.

 

În discursul său, candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean a declarat că priorităţile sale sunt crearea de noi locuri de muncă pentru a-i aduce acasă pe sătmărenii plecaţi în străinătate, precum şi redarea încrederii cetăţenilor în instituţiile administraţiei publice judeţene.

 

Apoi, senatorul Valer Marian l-a prezentat pe colegul său de partid, candidatul USL la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, exprimându-şi încrederea că acesta nu va avea probleme în atingerea ţelului propus.

 

Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor puncte din programul său electoral, vorbind despre construirea de locuinţe pentru tineri, izolarea termică a blocurilor şi crearea de noi locuri de muncă.
 

 

„Puterea este la voi, acum aveţi şansa de a-i trimite în şomaj pe cei care v-au guvernat prost şi au fost complici la actul guvernării, aşa cum a fost şi actualul primar din municipiul Satu Mare. Trebuie să scăpăm de PDL şi UDMR, de această echipă care a făcut rău atât ţării, cât şi municipiului Satu Mare. Domnul Ilyes a tăcut din gură atunci când v-au tăiat pensiile şi salariile, domnul Ilyes a tăcut din gură atunci când v-aţi pierdut locurile de muncă. Domnul  Ilyes a tăcut din gură atunci când tinerii din Satu Mare au început exodul în străinătate, lăsând în spate un oraş din ce în ce mai sărac. Doar oraşul, deoarece dânsul nu mai este acum sărac. Haideţi să facem schimbarea până la capăt. Să-l trimitem pe domnul Ilyes în şomaj, aşa cum USL l-a trimis pe Boc” - a declarat Dorel Coica.


 

Invitatul de onoare la eveniment, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, i-a numit pe cei prezenţi în sală „camarazi până la sfârşitul războiului, apoi prieteni pe vecie” şi le-a cerut să dea dovadă de unitate şi solidaritate în aceste două săptămâni care au mai rămas din campania electorală.

1517 vizite
Distribuie pe