Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iştii se simt urmăriţi, ameninţaţi şi şantajaţi
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Mai 2012

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal, Ioan Holdiş, şi candidaţii acestei formaţiuni politice pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar al municipiului Satu Mare, Radu Giurcă, respectiv Nicolae Şuta au declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că sunt urmăriţi, ameninţaţi şi şantajaţi de actuala putere.

 

Ei l-au acuzat direct pe preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social-Democrat, senatorul Valer Marian, dar şi pe prefectul Eugeniu Avram, că fac presiuni asupra candidaţilor PDL la diverse funcţii, inclusiv prin „controale nocturne” la firmele lor, prin care vor să-i sperie sau să-i determine să treacă în tabăra USL.

 

Ei au dat ca exemple în acest sens cazurile candidaţilor PDL pentru primăriile din Racşa şi Craidorolţ, dar au amintit şi numele primarului din Botiz, Iosif Roca, susţinând că acesta a fost contactat de USL-işti să trădeze PDL-ul, dar „i-a trimis la plimbare”.

 

„Îi atrag atenţia domnului senator Valer Marian că atribuţiile unui parlamentar sunt altele decât şantajul şi ameninţarea” – a declarat deputatul Ioan Holdiş.

 

El consideră că USL-iştii recurg la asemenea tactici din disperare, afirmând că această formaţiune a scăzut cu 10% în opţiunile electoratului sătmărean, conform unui ultim sondaj de opinie comandat de PD-L. De asemenea, Ioan Holdiş este convins că PD-L va obţine mult mai multe voturi la nivelul judeţului Satu Mare în comparaţie cu alegerile din 2008, pregătind, astfel, o mare surpriză.

 

La rândul lui, fostul prefect Radu Giurcă l-a acuzat pe actualul prefect Eugeniu Avram că a dispus efectuarea unor controale peste controale, chiar şi noaptea, la firmele candidaţilor PD-L şi a anunţat că va face o interpelare în acest sens la ministrul de Interne.

 

El l-a acuzat şi pe contracandidatul său din partea USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, actualul vicepreşedinte al acestei instituţii, Adrian Ştef, că foloseşte maşina de serviciu în scop electoral şi sifonează bani publici prin contractele încheiate între diferite instituţii şi firma de pază în care a fost acţionar. Întrebat de reprezentanţii presei de ce nu a luat măsuri ce se impuneau într-un asemenea caz în timpul mandatului său de prefect, Radu Giurcă a răspuns că a aflat despre aceste contracte abia acum.

 

Apoi, preluând moda provocărilor la dezbateri televizate, el le-a lansat contracandidaţilor săi, Csehi Arpad şi Adrian Ştef, invitaţia de a participa împreună săptămâna viitoare, miercuri sau joi, la o asemenea emisiune. „Dacă vor refuza această invitaţie, vor da dovadă de laşitate şi incompetenţă” – a spus Radu Giurcă.

 

Candidatul PD-L la Primăria Satu Mare, Nicolae Şuta, a afirmat că este degradant pentru el să se ştie urmărit şi fotografiat în timpul întâlnirilor sale cu simpatizanţii de oameni trimişi de USL în acest scop, făcând referire la unele fotografii publicate în ediţia de miercuri a cotidianului Gazeta de Nord-Vest.

 

În ceea ce priveşte acuzaţiile potrivit cărora prin candidatura sa ar trăda „cauza românească”, avantajându-l pe candidatul UDMR, Nicolae Şuta a declarat că municipiul Satu Mare are nevoie de administraţie, nu de variantă românească sau ungurească.

1356 vizite
Distribuie pe