Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tăriceanu către Coica: „Singurul meu regret e că nu sunteţi în PNL”
Florin Răchitan  - Joi, 31 Mai 2012

Fostul prim-ministru al României, actual lider al Grupului Partidului Naţional Liberal în Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat joi în vizită în judeţul Satu Mare pentru a susţine candidaţii Uniunii Social-Liberale în campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie. El a avut întâlnici cu oficialităţi, oameni de afaceri şi muncitori dintr-o fabrică.

 

Venind dinspre Zalău, s-a oprit la Ardud, unde a apreciat faptul că din banii daţi de Guvern pe vremea când el era prim-ministru, primarul liberal Ovidiu Duma s-a mulţumit doar să amenajeze la standarde europene un sediu al Primăriei cum nu prea există altul în judeţul Satu Mare şi nu „i-au picat” şi lui ceva bani pentru o casă proprie.

 

Ajungând la Satu Mare, a vizitat o fabrică, apoi s-a întâlnit cu oameni de afaceri locali la Camera de Comerţ şi Industrie, după care a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PNL, împreună cu Dorel Coica şi Adrian Ştef, candidaţii USL pentru funcţiile de primar, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

El le-a recomandat celor doi candidaţi să adopte o perspectivă nouă, o deschidere spre mediul de afaceri, îndemnându-i să ajute firmele prin pârghiile de care dispune administraţia publică locală, astfel încât să se creeze locuri de muncă, iar muncitorii să aibă salarii decente, pentru a îngroşa clasa de mijloc, baza oricărei societăţi civilizate.

 

Călin Popescu Tăriceanu a remarcat vitalitatea şi potenţialul economic al Sătmarului, exprimându-şi speranţa că, prin exploatarea eficientă a acestora, generaţiile viitoare nu se vor mai gândi la plecarea în străinătate ca singura şansă în viaţă.

 

„Mă bucur că pot să susţin doi oameni serioşi, cu care avem prima şansă în această competiţie electorală” – a declarat fostul premier, referindu-se la Dorel Coica şi Adrian Ştef.

 

Candidatul USL pentru Primăria Satu Mare, Dorel Coica, i-a mulţumit lui Călin Popescu Tăriceanu pentru programul de sănătate pe care l-a implementat în timpul mandatului său de premier, care a adus beneficii întregii populaţii a României, şi i-a cerut sprijin la nivelul conducerii centrale a ţării, deoarece, după cum s-a exprimat el, „judeţul Satu Mare a fost izolat în ultimii opt ani, chiar dacă UDMR, care a condus de facto judeţul, s-a aflat mereu la guvernare”.

 

„Am doar un singur regret, domnule Coica. Îmi pare rău că nu sunteţi membru PNL” – a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.

1235 vizite
Distribuie pe