Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
USL mulţumeşte sătmărenilor
Florin Răchitan  - Marti, 12 Iunie 2012

Câştigătorii alegerilor locale de duminică, noul primar Dorel Coica şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au ţinut să mulţumească sătmărenilor pentru sprijin, în cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o luni, la câteva ore după victorie, alături de co-preşedinţii Uniunii Social Liberale Satu Mare, Valer Marian şi Ovidiu Silaghi.

 

În debutul conferinţei, senatorul Valer Marian a prezentat în cifre victoria pe care a descris-o ca fiind istorică.

Astfel, în municipiul Satu Mare, candidatul USL Dorel Coica l-a învins pe contracandidatul său de la UDMR, Iuliu Ilyes, la o diferenţă de 6.600 voturi, potrivit rezultatelor finale ale numărătorii paralele efectuate de reprezentanţii USL în secţiile de votare.

 

Cu aproximativ aceeaşi diferenţă de voturi se preconizează să câştige şi candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, în faţa contracandidatului său din partea UDMR, Csehi Arpad, el având un avans considerabil după numărarea buletinelor din 90% din secţiile de votare din judeţul Satu Mare.

 

USL a câştigat aproape jumătate din numărul total al primăriilor din judeţ, adică 28, în timp ce UDMR are 19 primării, PDL – 9, Forumul Democrat German – 7, Partidul Civic Maghiar – 1, la fel ca şi PPDD.

 

USL a obţinut, de asemenea, majoritatea calificată în Consiliul Local Satu Mare, cu un număr de 12 consilieri, faţă de 9 ai UDMR şi 2 PD-L. La Consiliul Judeţean lucrurile stau cam la fel, USL urmând să obţină probabil 17 mandate, cu care îşi asigură, de asemenea, majoritatea calificată.

 

Valer Marian a declarat că, prin aceste rezultate, USL şi-a îndeplinit obiectivele enunţate la începutul campaniei electorale, iar victoria zdrobitoare nu doar împotriva PD-L, dar şi împotriva UDMR este oarecum surprinzătoare, dar se aşteaptă şi mai multe succese, în condiţiile în care cel puţin 3 primari PDL-işti rămaşi acum în funcţie au probleme grave de natură penală şi e foarte posibil ca în scurt timp posturile lor să devină „vacante”.

 

În acelaşi timp, Valer Marian a dat asigurări că odată cu preluarea puterii de către USL în judeţul Satu Mare nu va exista separatism instituţional, această formaţiune politică urmând să colaboreze atât cu UDMR, cât şi cu celelalte partide.

 

Pe un ton ironic, Valer Marian n-a ratat însă ocazia să-şi ceară „scuze” de la PD-L pentru că în sondajul de opinie comandat de USL şi prezentat joia trecută, ca reacţie la un sondaj de intoxicare publicat în ziua precedentă în cotidianul Informaţia Zilei, l-a creditat pe candidatul PD-L la Primăria Satu Mare cu 5%, iar acesta se pare că a obţinut doar 3%. În rest, toate rezultatele sondajului USL au coincis, ţinând cont şi de marja de eroare de 3%, cu rezultatele finale ale alegerilor locale.

 

Co-preşedintele USL le-a mulţumit atât sătmărenilor care i-au votat pe candidaţii acestei formaţiuni politice, cât şi celor care nu i-au votat, exprimându-şi speranţa că îi vor vota la toamnă, când vor avea loc alegeri parlamentare şi „probabil şi alegeri prezidenţiale, înainte de termen”.


La rândul lui, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a spus despre colegul său de la conducerea USL Satu Mare că acesta este un partener cinstit, loial şi corect, iar în urma rezultatelor obţinute la alegerile locale există toate premisele pentru un parteneriat pe termen lung, în cadrul căruia să fie respectate toate promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală.

 

Luând cuvântul, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, le-a mulţumit tuturor sătmărenilor pentru participarea la vot, asigurându-i că va fi un preşedinte sincer, corect şi onest pentru toţi. El a remarcat, de asemenea, că există mulţi sătmăreni care nu s-au prezentat la vot, iar acest fapt este un semnal pentru el, de care va ţine seama.

 

„Aşa cum în campania electorală am umblat din uşă în uşă pe toate uliţele judeţului, aşa vreau să ajung şi la sătmărenii care nu au participat la vot, vreau să aflu de ce au ales să rămână acasă, mă interesează problemele tuturor sătmărenilor” – a declarat Adrian Ştef.

 

În încheiere, noul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le-a mulţumit tuturor  sătmărenilor, indiferent de etnie sau religie, pe care i-a simţit alături în ziua alegerilor. El a precizat că îi respectă şi pe cei care nu l-au votat, fiind convins că la alegerile din toamnă vor avea o singură opţiune viabilă: USL.

 

„În scurt timp, sătmărenii îşi vor da seama că în oraşul lor va funcţiona o altfel de administraţie, pusă exclusiv în slujba cetăţeanului” – a încheiat Dorel Coica.

 

Acestea fiind spuse, aşa cum a promis, îi invită pe toţi sătmărenii luni, de la orele 19, pe platoul din Centrul Nou, la un concert-surpriză pentru a sărbători victoria în alegeri. 

2349 vizite
Distribuie pe