Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jos Băsescu + începe reabilitarea drumului Odoreu – Medieş – Apa
Florin Răchitan  - Luni, 23 Iulie 2012

Vineri a fost rândul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, să susţină o conferinţă de presă pentru a transmite sătmărenilor apelul de a-l da jos pe Băsescu, iar mesajul său a fost completat de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care a anunţat cu această ocazie începerea procedurilor pentru reabilitarea drumului Odoreu – Medieş – Apa.

 

În debutul conferinţei de presă, Mircea Govor a insistat pe ideea că în 29 iulie vom avea parte de o ocazie istorică de a scăpa de circul şi povara reprezentată de preşedintele suspendat Traian Băsescu, atrăgând atenţia că dacă nu scăpăm de el la referendum, va urma o perioadă în care va da toată ţara peste cap, nerespectând nici o regulă scrisă sau nescrisă în politică.

 

„Alternativa este revenirea lui Boc, Udrea, Videanu sau Anastase, cele mai sinistre nume din istoria postrevoluţionară a României” – a declarat Mircea Govor.

 

El a făcut un apel şi la primarii şi viceprimarii din judeţ să asigure toate condiţiile necesare pentru organizarea ireproşabilă a referendumului din 29 iulie, pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile.

 

În finalul conferinţei de presă a intervenit şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care a profitat de ocazie pentru a anunţa că a inclus pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Judeţean proiectul de hotărâre prin care se demarează procedurile pentru reabilitarea totală a drumului Odoreu – Medieşu Aurit – Apa, cunoscut ca unul dintre cele mai „bombardate” drumuri din judeţ şi care a declanşat şi revolta cetăţenilor din Medieşu Aurit, sătui să tot aştepte de ani de zile o soluţionare a problemei.

 

„PD-L a declasificat drumul respectiv în drum comunal, astfel că până acum nu am avut posibilitatea să intervenim pentru a-l repara, ei aşteptând probabil să primească fonduri în cadrul faimosului program al Elenei Udrea pentru reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri comunale în toată ţara. După cum se ştie, programul respectiv s-a născut mort, singurul lui scop a fost sifonarea unor sume uriaşe de bani pentru firmele ce alcătuiau Mafia Portocalie, o bună parte a acestor bani ajungând, de fapt, la partidul lor” – a declarat Adrian Ştef.

 

Acum, ca o primă măsură, drumul respectiv va fi reintrodus în categoria drumurilor judeţene, urmând ca, în baza unei înţelegeri cu ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, acesta să fie preluat în administrare de Compania Naţională a Drumurilor, care va asigura fondurile necesare pentru reabilitarea totală a acestuia.

 

Adrian Ştef a mai anunţat şi începerea lucrărilor de reabilitare pe un tronson de 5,5 km între Turţ şi Gherţa Mică, tronson ce face parte din aşa-numita Autostradă a Oaşului. De asemenea, a anunţat şi posibilitatea unei vizite a premierului Victor Ponta la Satu Mare în cursul săptămânii viitoare, aceasta nefiind confirmată încă oficial.

2327 vizite
Distribuie pe