Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ştef le cere sătmărenilor să nu mai asculte de Orban Viktor
Florin Răchitan  - Luni, 30 Iulie 2012

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a convocat-o luni în biroul său, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, le-a mulţumit sătmărenilor care au participat la referendum, apreciind simţul civic de care au dat dovadă.

 

În acelaşi timp, s-a declarat „neplăcut surprins” de indicaţiile de boicotare date de premierul Ungariei, Orban Viktor, de care au ascultat mulţi sătmăreni de etnie maghiară, după cum a constatat el însuşi în urma discuţiilor pe care le-a avut cu unii dintre aceştia, în mai multe localităţi din zona Careiului, în cursul zilei de duminică.

 

„I-aş reaminti domnului Orban că Satu Mare are preşedinte de Consiliu Judeţean propriu, iar România are prim-ministru, care nu se numeşte Viktor Orban, iar pe cei care ne dau indicaţii cum să ne trăim viaţa şi cum să decidem soarta îi invit să locuiască aici, împreună cu noi, să constate problemele prin care trecem noi sătmărenii, indiferent de etnie. De aceea îi sfătuiesc şi pe conjudeţenii mei de etnie maghiară să nu mai plece urechile la indicaţiile unora din exterior, care nu ştiu cu ce ne confruntăm noi aici” – a declarat Adrian Ştef.

 

El a anunţat că va face multe vizite în localităţile cu populaţie maghiară din judeţul Satu Mare, pentru a sta de vorbă cu oamenii, deoarece „aceştia trebuie să ştie care sunt interesele lor adevărate”.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean a apreciat gestul colegului său, preşedintele UDMR Satu Mare, Csehi Arpad, care a transmis duminică seara un mesaj mobilizator pentru etnicii maghiari îndemnându-i să participe la vot, dar şi-a exprimat regretul că acest gest a venit târziu şi nu a mai avut impactul la care se spera.  

1519 vizite
Distribuie pe