Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femeile din PD-L îşi doresc să crească „BIP”-ul
Florin Răchitan  - Marti, 14 August 2012

Preşedinţii organizaţiilor de femei ale Partidului Democrat-Liberal din judeţele din Nord-Vestul României s-au întrunit marţi într-o şedinţă la Satu Mare, în prezenţa prim-vice-preşedintelui organizaţiei naţionale, Andreea Paul, pentru a discuta probleme de actualitate din societatea românească. Ele au prezentat concluziile discuţiilor într-o conferinţă de presă organizată la sediul acestei formaţiuni politice.

 

Cele mai savuroase momente din timpul conferinţei de presă au fost cele în care preşedintele OFPDL Bihor, Florica Chintovan, a prezentat situaţia din agricultură, considerată a fi dezastruoasă, şi a insistat pe necesitatea „creşterii BIP”-ului, repetând de mai multe ori această formulare.

Probabil se referea la Produsul Intern Brut, dar era cu gândul la soneria telefonului mobil, cu toate că îşi citea discursul de pe o hârtie.

 

Prim-vicepreşedintele Andreea Paul, care este şi preşedinte al OFPDL Sălaj, a vorbit despre ultimele evoluţii din viaţa politică românească, subliniind ideea că acţiunile Guvernului Ponta au dus la pierderea credibilităţii României la nivel internaţional şi îi afectează într-un mod fără precedent pe românii care se confruntă acum cu patru mari probleme: seceta, salariile mici, criza economică şi proasta guvernare.

 

„România se află la limitele democraţiei, legile sunt încălcate, instituţiile statului sunt încălecate politic, imaginea ţării în străinătate e praf, iar miniştrii nu fac altceva toată ziua decât să se plimbe pe la televiziuni să dezbată la nesfârşit chestiunea referendumului” – a declarat Andreea Paul.

 

La rândul ei, preşedintele OFPDL Satu Mare, Laura Bota, a abordat probleme sistemului de sănătate, din perspectiva unui cadru ce activează şi în prezent în acest sistem, criticând intenţia Guvernului USL de a introduce co-plata pentru serviciile medicale şi ignorarea unor măsuri anti-fraudă propuse de PD-L, precum reţetele electronice sau cardurile de sănătate.

 

Preşedintele OFPDL Maramureş, Sanda Fărcaş, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de mini-recensământul plănuit de actuala putere, considerând că, prin acesta, Guvernul vrea doar să elimine de pe listele electorale permanente exact atâţia alegători cât e nevoie pentru ca referendumul să fie validat.

 

De asemenea, preşedintele OFPDL Cluj, Mihaela Suciu, şi-a exprimat nedumerirea faţă de intenţia Guvernului Ponta de a introduce abia din 1 ianuarie 2013 sistemul de plată a TVA-ului la încasarea sumelor de pe facturile eliberate de agenţii economici, în condiţiile în care la toamnă vor fi alegeri parlamentare şi nu se ştie cine va fi la guvernare la începutul anului viitor.

2224 vizite
Distribuie pe