Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioan Holdiş şi-a dat demisia de la conducerea PD-L Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 16 August 2012

Bombă în politică sătmăreană! Deputatul Ioan Holdiş a convocat joi Biroul Permanent Judeţean al Partidului Democrat Liberal pentru a-şi anunţa demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice.

 

El rămâne simplu membru PD-L, iar la toamnă nu mai vrea să candideze pentru încă un mandat în Camera Deputaţilor, preferând să se retragă din viaţa politică.

 

După şedinţa BPJ, deputatul şi-a explicat gestul în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că a luat această decizie la sfârşitul săptămânii trecute, când şi-a petrecut concediul împreună cu familia, şi a fost influenţat în bună măsură de câteva cărţi citite în acele zile, printre care şi ultimele volume ale „Istoriei loviturilor de stat în România” de Alex Mihai Stoenescu.

 

Cu toate că circulau zvonuri despre faptul că Ioan Holdiş ar fi fost „mazilit” de vicepreşedintele  PD-L, Andreea Paul, în calitate de raportor al Organizaţiei Judeţene a PD-L Satu Mare, fiind chiar prezentă personal la şedinţa de joi a BPJ, Ioan Holdiş a insistat asupra ideii că el însuşi a invitat-o la şedinţă şi nimeni din partid nu i-a cerut demisia, aceasta fiind o decizie care i-a surprins pe toţi membrii BPJ.

 

Principalul argument pe care şi-a bazat decizia a fost lipsa sa de motivaţie pentru implicarea în „războiul politic din această toamnă”, în condiţiile în care hotărâse mai demult că nu mai vrea să fie deputat. În consecinţă, consideră că a sosit timpul să-şi predea locul cuiva mai tânăr şi mai motivat în această privinţă. Are chiar trei nume pe care doreşte să le propună în locul său, dar a refuzat să facă publice aceste nume, pentru a nu influenţa în vreun fel decizia Biroului Permanent Judeţean, care urmează să numească, deocamdată, un preşedinte interimar.

 

În ceea ce priveşte mandatul de patru ani în care s-a aflat la conducerea Organizaţiei Judeţene a PD-L Satu Mare, Ioan Holdiş s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute, specificând că în această perioadă partidul a câştigat „aproape toate alegerile” şi a avut un trend ascendent, urcând în mod vizibil în clasamentul organizaţiilor judeţene din ţară.

 

El a mai declarat că nu are regrete şi că principalul câştig al acestor patru ani pentru el a fost faptul că a cunoscut colegi deosebiţi, cu care a lucrat fără probleme, chiar dacă unii dintre ei „mai trebuie să lucreze la imagine, moralitate şi la calităţile de lideri”.

 

Ioan Holdiş a recunoscut că a fost căutat de alte partide şi are nu mai puţin de trei oferte pentru a prelua conducerea unor organizaţii judeţene, dar a anunţat că „nu face slalom politic”, iar PD-L este primul şi ultimul partid în care s-a înscris vreodată.

 

„După alegerile parlamentare din toamnă voi reveni la viaţa liniştită pe care am avut-o ca întreprinzător privat şi pe care nu am apreciat-o cum se cuvine înainte de a mă băga în această mocirlă” – a încheiat Ioan Holdiş.

P.S. După conferinţa de presă, Andreea Paul a declarat că, de fapt, ea a solicitat demisia lui Ioan Holdiş, pe care acesta a anunţat-o în finalul şedinţei BPJ, într-un moment în care ea nu se afla în sală.

 

De-altfel, Andreea Paul a fost mandatată de conducerea naţională a PD-L să alcătuiască un raport despre activitatea Organizaţiei Judeţene din 2008 până în prezent, raport pe care îl va prezenta luni în faţa Biroului Permanent Naţional.

2321 vizite
Distribuie pe