Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Claudiu Ardelean este noul preşedinte al PD-L Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 10 Septembrie 2012

Imediat după validarea de către Biroul Permanent Naţional, reprezentanţii noii conduceri a Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal s-au prezentat presei sătmărene, în cadrul unei conferinţe pe care au convocat-o luni după-amiază la sediul acestei formaţiuni politice.

 

BPN l-a numit pe Claudiu Ardelean în funcţia de preşedinte interimar al PD-L Satu Mare, în timp ce Biroul Permanent Judeţean a fost completat cu primarii victorioşi la alegerile locale din 10 iunie, precum şi cu un al doilea prim-vicepreşedinte, în persoana fostului viceprimar al oraşului Tăşnad, Ionel Astalâş.

 

În ceea ce priveşte interimatul, Claudiu Ardelean a precizat că acesta va dura până ce Consiliul de Coordonare Judeţean al PD-L se va întruni pentru a alege un nou preşedinte, însă acest lucru se va întâmpla, foarte probabil, abia după alegerile parlamentare din iarnă.

 

La conferinţa de presă de luni, noul preşedinte Claudiu Ardelean a fost flancat de reprezentantul primarilor PDL-işti, Simion Ardelean, care este edil-şef al comunei Homoroade, şi de fostul candidat pentru Senat la alegerile din 2008, Petre Mureşan, reintrat în conducerea PD-L Satu Mare pe funcţia de vicepreşedinte, după o absenţă de doi ani din viaţa politică.

 

Claudiu Ardelean a precizat că a fost propus pentru funcţia de preşedinte de 20 dintre cei 22 membri ai Biroului Permanent Judeţean, în urma demisiei fostului preşedinte Ioan Holdiş, căruia i-a mulţumit pentru activitatea din ultimii patru ani şi l-a asigurat, prin intermediul presei că va continua proiectele bune pe care acesta le-a început în timpul mandatului său.

 

Totuşi, a insistat asupra ideii că acesta este un nou început pentru PD-L, care, la nivelul judeţului Satu Mare, va face o opoziţie constructivă şi civilizată. „Vom susţine proiectele eficiente, cu impact pozitiv pentru cetăţenii judeţului, dar ne vom opune hotărât acelor proiecte ale căror valori nu vor fi pe măsura aşteptărilor sătmărenilor în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor lor de viaţă” – a declarat Claudiu Ardelean.

 

El a anunţat că în această perioadă vor fi demarate procedurile interne pentru desemnarea candidaţilor PD-L Satu Mare la alegerile parlamentare din decembrie şi a dat asigurări că toate deciziile pe această temă vor fi luate exclusiv în cadrul Biroului Permanent Judeţean.

 

Vicepreşedintele Petre Mureşan a afirmat că a revenit asupra deciziei sale de a ieşi din politică deoarece consideră că abia de acum conducerea PD-L Satu Mare se află în mâini bune şi are încredere totală în noua echipă din fruntea organizaţiei judeţene. Întrebat despre eventuala sa intenţie de a candida din nou pentru un loc în Senat, acesta a răspuns că este încă prematur să se discute despre aşa ceva şi aşteaptă să vadă care alţi oameni competenţi din partid îşi vor depune candidaturile.

 

În acelaşi timp, primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, membru al BPJ al PD-L Satu Mare, a atras atenţia asupra faptului că noua conducere sătmăreană nu a fost impusă de la Bucureşti, ceea ce îl determină să fie optimist în privinţa viitorului organizaţiei judeţene.

 

Noul preşedinte al PD-L Satu Mare are 37 de ani, este jurist de profesie şi, de-a lungul carierei sale profesionale, a fost executor bancar, manager al supermarketului Interex, consilier juridic şi administrator public la Consiliul Judeţean Satu Mare, iar în prezent este manager al depozitului ecologic de deşeuri de la Doba. Este membru vechi al PD-L, deţinând de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în acest partid, iar în mandatul trecut a fost ales pe listele acestei formaţiuni politice în Consiliul Local Satu Mare. Claudiu Ardelean este căsătorit şi tată a doi copii.

2535 vizite
Distribuie pe