Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Silaghi: „ANI numără ca Roberta Anastase
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Noiembrie 2012

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, al cărui nume a apărut împreună cu cele ale altor trei colegi de-ai săi din Guvern într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate în care este acuzat de faptul că nu poate justifica aproape 46.000 de euro din veniturile realizate în ultimele 5 luni, de când ocupă portofoliul de ministru, a convocat vineri o conferinţă de presă pentru a explica ceea ce consideră a fi un „exces de zel cu substrat politic”.

 

Conform spuselor sale, nu ar exista nici o diferenţă reală între declaraţia sa de avere şi situaţia constatată de ANI, el prezentând şi extrase de cont bancar ca dovadă a celor declarate şi precizând că reprezentanţii ANI au numărat greşit unele sume de bani depuse în contul soţiei sale, respectiv banii cu care a plătit serviciile hoteliere în timpul vacanţei. „Se pare că ANI numără ca Roberta Anastase, doar că îi iese în minus” – a glumit ministrul.

 

Ovidiu Silaghi a remarcat faptul că raportul Agenţiei Naţionale de Integritate a devenit public exact în ziua lansării candidaturii sale pentru alegerile parlamentare, în condiţiile în care ANI a ţinut să informeze în prealabil mass-media, deşi, conform procedurilor ar fi trebuit, în primă instanţă, să fie informată persoana vizată.


„Am constatat că la 5 zile din momentul în care mi-am demonstrat buna credinţă, trimiţând un răspuns instituţiei ANI şi arătându-mi disponibilitatea de a mă prezenta chiar la sediul instituţiei pentru explicaţii suplimentare, aflu din presă despre aşa-zisa stare a mea de incompatibilitate, astăzi, 9 noiembrie.

 

Funcţionarii ANI mi-au precizat că nu e nevoie de prezenţa mea sau de clarificări suplimentare. Dar au considerat necesar să informeze mass-media. Să acţioneze profund antidemocratic şi să folosească măsuri de intimidare la comenzi politice şi să nu respecte niciun temei legal, tocmai din actul normativ în baza căruia funcţionează.

 

Ţin să vă mai precizez că nu sunt vinovat şi voi sta la dispoziţia presei şi a instituţiilor de stat abilitate pentru explicaţii şi clarificări în acest sens. Voi acţiona în judecată instituţia ANI: pe fond, pentru a contesta decizia, pentru acuzele nefondate şi nerespectarea termenelor legale, dar şi pentru lezarea imaginii mele publice” – a declarat ministrul Ovidiu Silaghi.

1700 vizite
Distribuie pe