Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Andrea Paul: „Țara Oașului. Pe Calea Dreaptă”
Veronica Hodas  - Vineri, 16 Noiembrie 2012

La Sediul ARD Satu Mare a avut loc vineri o conferinţă de presă care a avut ca subiect principal „Țara Oașului. Pe Calea Dreaptă”. Conferinţa a fost susţinută de candidații ARD la Parlamentul României, Andreea Paul și Petre Mureșan.

Petre Mureșan, viitorul senator ARD al Țării Oașului, a declarat răspicat: „Soluțiile pentru o viață mai bună sunt mereu la îndemâna celor competenți. Să se termine cu incompetenții în Țara Oașului!” „Jumătatea de măsură, lașitatea, minciuna nu fac parte din arsenalul de campanie ARD. Fapta, grija față de om, da!”, și-a afirmat cu putere poziția Andreea Paul, viitorul deputat ARD al Țării Oașului. 

Andreea Paul și Petre Mureșan împreună cu Mitruț Ciorbă, directorul executiv al SC UTIL COMPANY SRL, dr. Laura Bota și dr. Cosmin Rațiu au prezentat proiectele sociale și economice, susținute și promovate  de către  ARD. Proiectele aflate în derulare sunt soluții reale pentru Țara Oașului.

Mitruț Ciorbă, directorul executiv al grupului de firme SC UTIL COMPANY SRL, demonstrează forța inițiativei și a găsirii celor mai bune soluții pentru problemele Țării Oașului. Grupul său de firme a implementat deja două proiecte pe fonduri europene, serele cu secție de procesare tomate, finalizate în proporție de 80-90%, generând treizeci de noi locuri de muncă. În viitorul apropiat, grupul de firme UTIL COMPANY SRL are în plan realizarea unei investiții din fonduri europene privind construirea unui depozit frigorific pentru legume și fructe cu o capacitate de depozitare de 5000 tone, benefic pentru toți agricultorii și pomicultorii sătmareni, inclusiv oșeni.

Dr. Cosmin Rațiu reprezintă profesionistul în permanentă căutare de noi provocări. Dr. Cosmin Rațiu anunță prioritatea principală a Societății Civile Medicale „Sfântul Anton”: extinderea în Țara Oașului a cabinetelor de medicină de familie, stomatologie și cabinet de specialitate în ambulator. Aceasta înseamnă nu doar curajul unui profesionist, ci și grija acordată sănătății oșeanului de către o echipă de medici de elită.

Sediul din Negrești Oaș al ARD a devenit imediat loc permanent de consiliere și orientare după ce Bursa Locurilor de Muncă de săptămâna trecută a fost organizată o singură zi de către Primărie. Dr. Laura Bota completează această inițiativă devenită realitate cu câteva soluții pragmatice. Dr. Laura Bota a vorbit despre necesitatea unei echipe antrenată în rezolvarea cazurilor de marginalizare socială. Este nevoie de o echipă complexă: un psiholog, un angajat AJOFM, un angajator și un membru ONG specializat pe situații de risc. Propunerea a fost acceptată și echipa propusă de dr. Laura Bota va întări imediat rândurile celei deja existente.

„Trei gesturi ce reprezintă Calea Dreaptă: grija pentru oșan, întrajutorarea semenului aflat în dificultate și atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a Țării Oașului. Aceste exemple ilustrează cum să-ți folosești competența profesională în folosul comunității. Aceste exemple reprezintă puterea de a face bine pentru comunitatea pe care o reprezinți” au afirmat Petre Mureșan și Andreea Paul, viitorii reprezentanți ARD ai Țării Oașului în Parlament.

 

1646 vizite
Distribuie pe