Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Candidaţii ARD protestează împotriva campaniei „murdare”
Florin Răchitan  - Marti, 20 Noiembrie 2012

Trei dintre candidaţii sătmăreni ai Alianţei România Dreaptă pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie au susţinut marţi o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat câteva puncte din programul lor electoral, dar au făcut şi unele referiri la desfăşurarea campaniei electorale, exprimându-şi nemulţumirea faţă de ceea ce consideră a fi metode murdare folosite de contracandidaţi sau chiar autorităţi.

 

În debutul conferinţei de presă, candidatul pentru Senat în Colegiul 2, Sorin Ghilea, a militat pentru informatizarea societăţii româneşti, pentru a nu mai păţi ca la referendum, când autorităţile au „bâjbâit” fără să aibă habar câţi cetăţeni au drept de vot în România.

 

Sorin Ghilea consideră că este necesară şi urgentă informatizarea administratiei publice locale si centrale, interconectarea bazelor de date, informatizarea completă a fluxurilor fiscale, acţiuni de masă de alfabetizare digitală, în parteneriat public-privat; introducerea votului electronic şi susţinerea formelor de democraţie participativă prin sisteme electronice, informatizarea sistemului sanitar, continuarea perfecţionării platformei informatice din asigurările de sănătate şi perfecţionarea instrumentelor de luptă antifraudă.

 

Cea de-a doua temă abordată de el a fost guvernarea PD-L, pe care, în lumina datelor prezentate, o consideră eficientă, reuşind să facă investiţii importante în judeţul Satu Mare, în condiţii de criză economică.

 

Sorin Ghilea a enumerat câteva din aceste investiţii: reabilitarea recenta a Drumului Național Satu Mare - Oradea, asigurarea finantarii si demararea lucrărilor de reabilitare totala a Drumului Național Satu Mare - Baia Mare si a centurii de ocolire a Careiului, reabilitarea castelului din Carei şi a cetăţii din Ardud, finanțarea cu 75% a proiectului pentru închiderea gropilor de gunoi din județ, construirea depozitul regional de deseuri de la Doba, facilitarea accesării unor fonduri europene pentru 17 comune din județ, din care s-a realizat extinderea si construirea retelelor de apa si canalizare, reabilitari de drumuri comunale si reabilitari de camine culturale.

 

În continuare, candidatul în Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor, Adrian Cozma, a anunţat că, în cazul în care va ajunge în Parlament, va susţine regionalizarea României după planul blocat de UDMR în mandatul trecut.

 

El a dat ca exemplu de funcţionare eficientă chiar regiunile din Ungaria, susţinând că ar fi nevoie de o reorganizare astfel încât „să se plimbe actele, nu oamenii”, referindu-se la distanţele mari care ar exista între capitalele regiunilor şi cele mai îndepărtate zone ale acestora.

 

Tânărul avocat Cozma este de părere chiar că ar trebui desfiinţate consiliile judeţene, deoarece acestea există doar „pentru ca unii politicieni să ocupe funcţii”. El a prezentat şi câteva propuneri pe care le are în domeniul agriculturii, afirmând că aceasta ar trebui să fie motorul economiei, deoarece „pământul nu ni-l ia nimeni”. Adrian Cozma propune ca cei care-şi arendează terenurile agricole să plătească un impozit de doar 2%, nu 16% ca în prezent.

 

Al treilea candidat care a luat cuvântul la conferinţa de presă este cel din Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor, Ovidiu Mureşan, el prezentând câteva propuneri de reformare a Justiţiei, prin selectarea magistraţilor pe bază de examene şi nu susţinere politică, precum şi prin trecerea Poliţiei Judiciare în subordinea procurorilor, astfel încât să nu mai existe presiuni sau imixtiuni politice în activitatea acestora.

 

El s-a arătat revoltat şi de unele strategii de campanie electorală adoptate de contracandidatul său din USL, Ciprian Ardelean, pe care l-a acuzat că a amplasat ilegal schele metalice cu bannerele sale pe domeniul public, fără să aibă aprobarea Consiliului Local în acest sens.

 

De asemenea, Ovidiu Mureşan a cerut Primăriei să reamplaseze în Piaţa Libertăţii şi pe Bulevardul I.C. Brătianu bannerele electorale care au fost îndepărtate pe motiv că în zonă se fac pregătiri pentru iluminatul ornamental de Sărbători.

1567 vizite
Distribuie pe