Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ARD are competență și dăruire. Țara Oașului va fi în fruntea țării!
ARD Satu Mare  - Luni, 3 Decembrie 2012

Oșenii cunosc foarte bine: avem de străbătut un drum prea lung pentru a ajunge la nivelul statelor europene, ca să ne mai permitem să stăm cu mâinile încrucișate.
 


Astăzi, în târgul tradițional de la Tur - Negrești Oaș, oamenii au admis că guvernarea USL nu a făcut altceva decât să bată pasul pe loc în tot ceea ce înseamnă investiții, locuri de muncă și prosperitatea românilor.

 

Acestea stau în mâinile oamenilor pricepuți și cu drag de muncă, așa cum sunt Andreea Paul și Petre Mureșan, candidați pentru Parlamentul României în colegiul 1 Oaș. 

 

Crearea de locuri de muncă și creșterea economică sunt principalele priorități ale ARD, pentru că astfel va crește nivelul de trai al fiecărui român în parte. ARD mizează pe atragerea fondurilor europene și susținerea investițiilor pentru a crea locuri de muncă noi și stabile.

 

Aproape că nu mai este casă de oșan în care să nu fie un om plecat la muncă în străinătate. Suntem obligați să dăm o șansă aici fiilor Țării Oașului, pentru că nici în Europa nu se mai câștigă la fel de bine la momentul actual.  

 

Avem grijă de copii: numărul de creșe și grădinițe este prea mic pentru necesitățile actuale; prin urmare, vom acorda o atenție specială sprijinului instituțional pentru familie. Creșterea numărului de creșe a fost o solicitare specifică a mamelor din Tur. Toți copiii de până la clasa a IV-a vor avea acces la programul „școala după școală”.

 

Avem grijă de tinerii noștri: sistemul educațional va fi adaptat la cerințele pieței muncii. Vom dezvolta sistemul uceniciei la locul de muncă, încurajând certificarea calificărilor dobândite. De asemenea, ARD stimulează tinerii să își manifeste spiritul antreprenorial. Tinerii sub 30 de ani care înființează companii cu minim cinci locuri de muncă vor fi scutiți de la plata impozitului pe profit timp de un an.

 

Totodată, tinerii vor fi avantajați la găsirea unui loc de muncă. Firmele care angajează tineri sub 30 de ani pentru cel puțin 5 ani consecutivi beneficiază de scutire de la plata impozitului pe profit pentru un an. 

 

Avem grijă de bunicii noștri: pe lângă indexarea anuală a pensiilor cel puțin cu nivelul inflației și a jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie din anul anterior, ARD sprijină implicarea persoanelor vârstnice în activități economice în care este esențială experiența, pentru a beneficia de un venit superior pensiei.

 

Avem grijă de salariați: salariul minim pe economie va crește de la 700 lei astăzi la 850 lei începând cu anul 2013 şi va ajunge la 1.000 lei din anul 2015. În plus, va crește posibilitatea de recalificare recunoscută a forței de muncă.

 

Avem grijă de mediul de afaceri: ARD are în plan reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% pentru a încuraja desfășurarea afacerilor. Măsura va fi extinsă și asupra mediului privat. Continuăm să reducem birocrația și numărul de impozite și taxe. Avem în plan reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor sociale plătite de angajatori în prezent.  

 

Obiectivele de guvernare ale ARD vizează îmbunătățirea traiului pentru fiecare român. Este și promisiunea celor doi reprezentanți ai Țării Oașului, viitorul deputat Andreea Paul și viitorul senator Petre Mureșan: implicarea activă în toate proiectele oșenilor, pentru ca Țara Oașului să ajungă în fruntea țării.  

1314 vizite
Distribuie pe