Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Băsescu, huiduit la Iaşi în timpul intonării imnului de Ziua Unirii. Aceeaşi primire şi la Focşani| VIDEO
Evenimentul Zilei  - Luni, 24 Ianuarie 2011
Fanfara militară a fost acoperită de huiduieli, în timp ce interpreta imnul naţional. Mulţimea a continuat să fluiere şi în timp ce preoţii oficiau slujba de pomenire a eroilor neamului.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva preşedintelui: ""Cuza cel Mare, Băsescu dezbinare"!",  ""Cuza a făcut armata modernă română, Băsescu o distruge!"", ""Vânzător de ţară!"", ""Mincinoşii!"", ""Demisia!"", ""Hoţii!"", ""Ruşine!"". De asemenea, ei i-au cerut şefului statului să părăsească Piaţa Unirii.

Din cauza huiduielilor, liderul de la Cotroceni a părăsit locul unde erau oficialităţile şi a mers să discute cu sindicaliştii.

""Ştie că noi suntem în piaţă, că noi îl huiduim şi a venit să discute cu noi. Preşedintele mi-a spus că sunt unul din cei care au primit miliardul la pensionare. I-am spus că poate Oprea a primit miliardul, căci dacă primeam aceşti bani, acum eram om de afaceri. Nu trebuia să vină în Piaţa Unirii, nu este bine primit la Iaşi"", ne-a declarat liderul sindical colonel în rezervă Dan Moraru.

Băsescu: „Trebuie să modernizăm ţara”

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit şi în timp ce a susţinut discursul oficial, precum şi în timpul depunerii coroanelor de flori.

"Ne aflăm în faţa unei sărbători care trebuie respectată. Nimeni nu are secretele viitorului dar, privind în trecut, trebuie să observăm că marile momente ale istoriei noastre sunt legate de unitate. Marea Unire s-a realizat cu sacrificiul generaţiei tinere, cu sacrificiul tinerilor care au pus ţara mai presus de viaţa lor. Acum, dacă istoria ne-a hărăzit aceste momente fundamentale, noi trebuie să le trecem cu bine. Ultimii ani reprezintă o perioadă în care toţi ar fi trebuit să înţelegem că modernizarea statului român nu e o himeră, nu este o dorinţă a unui singur individ, ci o necesitate. Trebuie să avem tăria să continuăm reforma în educaţie, reforma în justişie, modernizarea agriculturii ş.a., într-un cuvânt, trebuie să modernizăm ţara şi să ne modernizăm pe noi înşine. La mulţi ani şi să aveţi putere să vă faceţi ţara aşa cum o vrem. La mulţi ani!", a declarat preşedintele Traian Băsescu în faţa mulţimii adunate în Piaţa Unirii, la Iaşi.

Şi ministrul Dezvoltării Locale şi Turismului, Elena Udrea, precum şi colegii săi de cabinet, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, au fost huiduiţi de sindicalişti.

După depunerea coroanelor de flori, Traian Băsescu a asistat la parada militară şi s-a prins în hora unirii mai puţin de un minut, după care s-a retras la hotelul unde s-a cazat.

Opoziţia şi puterea, împreună la Iaşi

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns noaptea trecută la Iaşi, după consultările avute la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc şi o parte din membrii cabinetului pe tema recalculării pensiilor militarilor.

La ceremoniile de la Iaşi au fost prezenţi şi liderii opoziţiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.




4212 vizite
Distribuie pe