Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiect transfrontalier finalizat de Asociaţia Consult Scolari
Asociaţia Consult Scolari  - Joi, 23 Mai 2013



La mijlocul acestei luni, Asociația Consult Scolari din Satu Mare a finalizat în calitate de partener unul dintre cele mai importante proiecte ale sale, cu titlul „Construire Piaţă şi Depozit Frigorific pentru Dezvoltarea Economiei şi Comerţului Transfrontalier”, acronim PIACCSARNOK, cod HURO/0802/114, prin care deschide o nouă cale în domeniul serviciilor de formare şi instruire in judeţul Satu Mare.  

 

Proiectul a fost implementat de Primăria Csengersima din Ungaria şi este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, având un buget total de 1.811.768 EUR.

 

Unul din obiectivele specifice propuse a fost crearea unei infrastructuri bazate pe nevoile localnicilor.

Astfel, în cadrul proiectului au fost realizate două construcţii de importanţă majoră în viaţa comunităţilor locale şi anume Centrul de Consultanţă în Afaceri şi Formare Profesională pentru Adulţi, în Satu Mare, pentru Asociaţia Consult Scolari, respectiv Piaţa şi Depozitul Frigorific din Csengersima, pentru Primăria Csengersima.

 

În cadrul Centrului de Consultanţă în Afaceri şi Formare Profesională pentru Adulţi situat în Satu Mare, pe Str. Aurel Vlaicu nr. 151, Asociaţia Consult Scolari oferă celor interesaţi oportunităţi de formare în diverse domenii de actualitate: tehnic, afaceri, management, IT şi limbi străine.

 

În acest context, investiţia realizată în cadrul proiectului oferă un cadru de infrastructură deosebit de atractiv pentru desfăşurarea cursurilor de formare pentru adulţi, dispunând de dotări de ultimă generaţie şi mijloace şi instrumente moderne şi de calitate, care facilitează învăţarea şi formarea de noi abilităţi şi competenţe. Centrul este construit pe o suprafaţă de 670 de mp, având 5 săli de cursuri şi o sală de prezentare.

 

Primele cursuri realizate în noul centru de formare, de care au beneficiat 100 de participanţi, au avut la bază solicitări adresate asociaţiei de persoane interesate din regiunea transfrontalieră. Temele abordate au fost: cunoştinţe de bază despre producerea vinului, cunoştinţe economice de bază şi introducere în lansarea unei afaceri, cunoştinţe de bază în domeniul IT, cursuri de limbi străine. Aceste cursuri au fost dezvoltate în perioada de implementare a proiectului şi au fost integrate în oferta de cursuri a Asociaţiei Consult Scolari, care poate fi consultată pe site-ul www.consultscolari.ro  

 

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea vieţii economice transfrontaliere, respectiv întărirea relaţiilor de colaborare în vederea creşterii nivelului de trai a populaţiei din zona transfrontalieră.

 

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa domnului Kovács Ştefan Gavril, tel: +40-261-710513, fax: +40-261-711518, e-mail: istvan.kovacs@consultscolari.ro sau puteţi consulta secţiunea referitoare la proiect pe pagina web a Asociaţiei Consult Scolari: http://huro.consultscolari.ro/    

 

 

Conținutul acestui comunicat de presă nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

                                                   www.huro-cbc.eu  

2639 vizite
Distribuie pe