Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Înscrieri la Concursul Județean de Pălincă
Florin Răchitan  - Duminica, 16 Iunie 2013

Pălincaroșii sătmăreni sunt așteptați să se înscrie la cea de-a IX-a ediție a concursului județean, care în acest an va avea loc în perioada 17 – 22 iunie, în cadrul Festivalului Pălincii.

 

Potrivit celor declarate în cadrul unei conferințe de presă de consilierul Scholtz Bela de la Camera Agricolă, concurenții se pot înscrie în zilele de luni și marți la sediul instituției respective de pe strada 1 Decembrie 1918, urmând ca juriul format din specialiști în śnologie să delibereze pe tot parcursul săptămânii.

 

La înscriere se acceptă probe de pălincă într-un flacon de 2 litri sau în trei sticle de câte 0,7 litri fiecare, iar pe etichetă trebuie menționată numele producătorului, cu tot cu inițiala tatălui pentru evitarea confuziilor, localitatea de proveniență a pălincii, anul distilării, fructul din care este produs, precum și un număr de telefon al producătorului.

 

Premierea se va face în 22 iunie, pe scena amplasată în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Județului. Premiul pentru Marele Aur va fi de 500 de lei, dar și primii 14 medaliați cu aur vor primi câte 250 de lei.

1741 vizite
Distribuie pe