Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aquaparcul de pe Gorunului se va deschide în august
Florin Răchitan  - Joi, 12 Ianuarie 2012

Cu toate că aşteptăm de ani de zile să se deschidă vechiul ştrand sătmărean, se pare că surpriza va veni din partea unor investitori care sunt gata să deschidă în luna august cel mai mare aquaparc din România, situat pe strada Gorunului din Satu Mare, la 4 kilometri de Centrul Vechi, spre Micula. Este vorba despre parcul turistic Sanaqua, construit deja în proporţie de 33%.

 

Administratoarea firmei investitoare Solarex, Nagy Erzsebet, şi managerii de proiect, soţii Baranyai Noemi şi Gabor, au prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Hotel Astoria, detalii despre stadiul în care se află acum investiţa.

 

Ei şi-au exprimat speranţa că, datorită vremii favorabile de care au beneficiat constructorii în ultima perioadă, lucrările vor fi finalizate cu mult înainte de termenul stabilit iniţial pentru sfârşitul acestui an, iar sătmărenii se vor putea bucura de relaxare în noul ştrand în plin sezon estival.

 

Aquaparcul se va constitui dintr-o clădire principală cu o suprafaţă de peste 5.000 mp în care vor funcţiona 4 piscine interioare pentru diferite categorii de vârstă, iar una dintre piscinele cu apă termală va avea legătură directă cu una dintre cele cinci piscine exterioare amenajate în jurul clădirii.

 

Clienţii vor avea acces şi la şapte tipuri de saună, precum şi la tratamente de hidroterapie, kinetoterapie şi electroterapie. În jurul aquaparcului se va amenaja un parc turistic cu 230 locuri de parcare pentru maşini, pensiuni şi un camping modern, la standarde europene.

 

Întreaga investiţie costă 35,5 milioane de lei + TVA, ceea ce înseamnă cam 8,5 milioane euro. Ca să aveţi un punct de referinţă, suma aceasta este aproape egală cu întregul buget de investiţii pe anul 2012 al Primăriei Satu Mare.

 

Cea mai mare parte a sumei o constituie fonduri nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, iar prefinanţarea în valoare de peste 6 milioane de euro este asigurată dintr-un credit de la Eximbank, al cărui responsabil de marketing, Oana Nuţă, a fost prezent la conferinţa de presă de la Astoria, pentru a susţine ceea ce consideră a fi „cea mai mare investiţie de acest gen din România”.
 

 

Managerul de proiect Baranyai Gabor a declarat că cel mai apropiat aquaparc din România, de dimensiuni mai mici şi fără apă termală, se află la Braşov, însă cel din Satu Mare va face concurenţă celor nu mai puţin de 300 de asemenea aquaparcuri ce funcţionează în Ungaria.  

6601 vizite
Distribuie pe