Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finanţele sătmărene, în Top 10 pe ţară la încasări
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Februarie 2013

De la revenirea directorului Mircea Ardelean la conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, planul de încasări la bugetul de stat a fost depăşit cu aproape trei procente, plasând astfel instituţia pe locul 10 la nivel naţional din acest punct de vedere. Suma totală încasată a fost de 895 milioane de lei, din care aproximativ 70% a rămas în judeţ.
 

 

Aceasta este principala concluzie a bilanţului prezentat joi de directorul DGFP Mircea Ardelean în faţa angajaţilor instituţiei şi a reprezentanţilor conducerii judeţului şi municipiului: preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram şi viceprimarul Radu Roca.

 

Potrivit aceluiaşi bilanţ, au fost reduse arieratele, adică datoriile istorice ale agenţilor economici către bugetul de stat – de la 56 milioane la 54,3 milioane de lei – şi chiar dacă numărul contribuabililor a scăzut, ca efect al crizei economice, a crescut valoarea veniturilor declarate, ceea ce, în opinia directorului Mircea Ardelean, reflectă o disciplinare fiscală a agenţilor economici şi, prin urmare, o scădere a evaziunii fiscale.

 

De-altfel, numărul sesizărilor penale în ceea ce priveşte evaziunea fiscală în anul 2012 a scăzut de la 85 la 49 în comparaţie cu anul anterior, dar sumele pentru care s-au făcut aceste sesizări au rămas aproximativ aceleaşi adică aproape 60 milioane de lei.

 

Între realizările mai importante ale perioadei de când a preluat conducerea DGFP Satu Mare, directorul Mircea Ardelean a mai amintit informatizarea şi reorganizarea mai eficientă a serviciilor de relaţii cu publicul, pentru ca cetăţenilor să le fie mai uşor să-şi rezolve problemele legate de taxe şi impozite.

1640 vizite
Distribuie pe