Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vinerea Liberă
SM Online  - Joi, 7 Aprilie 2016

Cunoscută mai demult ca cea mai importantă putere economică din America de Sud, Venezuela se confruntă în ultimul deceniu cu criză după criză, de când cu experimentul socialist al fostului președinte Hugo Chavez și al urmașului său, actualul președinte Nicolas Maduro.

Cea mai recentă criză este o secetă îndelungată, pentru care autoritățile dau vina pe curentul oceanic El Nino, ce produce anomalii climatice în zona tropicală în această perioadă.

Din cauza secetei, nivelul apei de la cea mai mare hidrocentrală a țării, care asigură cam trei sferturi din consumul de curent al capitalei Caracas, a scăzut dramatic și dacă sezonul ploios mai întârzie mult, turbinele riscă să se oprească.

Pentru a nu se ajunge la această situație, președintele Maduro a anunțat miercuri pe postul public de televiziune că va declara liberă fiecare zi de vineri din lunile aprilie și mai, adică nu se mai lucra în nici o instituție publică și nici la companiile private mari consumatoare de energie electrică.

Aceste week-end-uri prelungite vin după ce același președinte a dat o săptămână întreagă liberă, de Paștele Catolic, tuturor angajaților din sectorul public și privat, tot din rațiuni de economisire a energiei electrice.

El le-a cerut și patronilor de magazine și mall-uri ca de acum înainte să-și asigure câte nouă ore pe zi propria energie electrică produsă cu generatoare Diesel. Aceasta nu este o problemă uriașă pentru ei, în condițiile în care Venezuela este una dintre cele mai mari producătoare de petrol din lume, iar prețul benzinei și al motorinei în țară este aproape simbolic.

Tags: venezuela  vineri  zi  libera  
4222 vizite
Distribuie pe