Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Localnicii dintr-un sat din Elveția refuză să-i dea cetățenie unei hipsterițe
Florin Răchitan  - Joi, 12 Ianuarie 2017

Mari probleme într-un sat din Elveția, care reflectă poate cel mai bine tendințele actuale în politica mondială!

Consultați într-un referendum, consătenii unei hipsterițe în vârstă de 42 de ani, Nancy Holten, nu și-au dat acordul pentru ca aceasta să obțină cetățenia elvețiană, în baza cererii depuse la autorități.

Potrivit cutumei democratice specifice acestei țări, rezultatul referendumului pe orice temă este literă de lege, totuși autoritățile cantonului Aargau caută acum ceva chichițe legislative care să le permită să elibereze un pașaport elvețian pentru Nancy.

Ea are nevoie de cetățenie pentru a-și legaliza statutul în țara în care și-a trăit aproape toată viața, după ce s-a mutat acolo din Olanda încă din copilărie.

Cu ce i-a supărat, totuși, atât de tare Nancy pe bravii săteni din Gipf-Oberfrick?

Nici până acum nu s-a integrat prea bine în comunitatea rurală montană, ea descriindu-se ca fiind neo-liberală vegetariană, artistă și ziaristă free-lancer, însă ceea ce a pus capac relației ei cu țăranii din zonă a fost campania pe care a demarat-o recent pentru interzicerea talăngilor de la gâtul vacilor, cu toată isteria de rigoare pe Facebook!

Ce faceeeee?!?! Interzicerea unuia dintre simbolurile Țării Cantoanelor?!?! În argumentația ei subliniază faptul că lanțul sau cureaua de care este atârnat de obicei clopotul greu provoacă răni pe ceafa animalelor, de aceea ar trebui să se renunțe la această tradiție.

Prin referendum, consătenii i-au refuzat deja de două ori cererea pentru cetățenie, chiar dacă autoritățile locale ar fi dispuse să-i acorde acest document, indiferent de opiniile pe care le susține în lupta donquiotească pe care o duce cu tot satul. Singura speranță a ei este ca funcționarii din administrația cantonală să găsească o soluție legală prin care să ignore rezultatul referendumului. 

Tags: nancy holten  talanga  elvetia  
2113 vizite
Distribuie pe