Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Feliatorul de mezeluri – utilajul de bază dintr-o bucătărie profesională
SM Online  - Marti, 13 Aprilie 2021
Feliator mezeluri profesional – un moft în bucătăriile profesionale sau o necesitate?
Așa cum îi spune și numele, feliatorul permite tăierea diverselor alimente, cum ar fi mezeluri, carne, pâine, brânzeturi. Aparatul este util și funcțional, aducând eficiență și eficacitate acolo unde este folosit.

De cele mai multe ori aceste feliatoare se regăsesc în bucătăriile profesionale, iar asta nu este pentru a ușura munca angajaților, ci pentru a le veni în ajutor.

În amenajarea unei bucătării profesionale este nevoie de multă atenție, întrucât modul în care bucătăria este amenajată poate dicta succesul afacerii. Alegând utilajele potrivite și poziționându-le într-un mod practic, procedura de lucru a angajaților este vizibil simplificată, iar randamentul acestora crește.

Performanța trebuie să își spună cuvântul într-o astfel de bucătărie, mai ales într-o perioadă în care trendurile sunt într-o continuă schimbare. Punând accent pe calitate și pe utilaje performante, ai parte și de o serie de beneficii. Iar acest lucru este valabil și în cazul feliatoarelor profesionale pentru mezeluri. Iată care sunt mai exact acestea:

  • Folosind utilaje profesionale, calitatea muncii crește considerabil
  • Este economisit timp, iar munca manuală a angajaților este diminuată
  • Spațiul de lucru este mai aerisit.

Beneficiile unui feliator mezeluri profesional sunt general valabile, indiferent de tipul afacerii, întrucât în orice bucătărie accentul trebuie să cadă pe performanța utilajelor.

Unde putem folosi un feliator mezeluri profesional?

Primul gând pe care îl ai cu siguranță când este vorba despre un astfel de feliator, este referitor la vitrinele asistate din magazinele alimentare și din lanțurile de hipermarketuri. În astfel de magazine este mai mult decât necesar un feliator. Tot mai multe persoane preferă să achiziționeze mezeluri feliate, iar feliatorul nu numai că le feliază foarte repede, ci le și feliază la aceleași dimensiuni.

Funcțiile pe care un astfel de aparat de feliat mezeluri le are îi permit să taie cantități mari de mezeluri, în felii de anumite grosimi. În mai puțin de un minut pot fi feliate chiar și 500 de grame de mezeluri. Pe lângă mezeluri, în funcție de model, unele feliatoare permit și felierea de carne sau de brânzeturi. Procesul este același, fiind de altfel și foarte rapid.

De asemenea, feliatorul se folosește și în industria HoReCa, în cam toate bucătăriile profesionale. Fie că vorbim despre hoteluri sau restaurante, este important ca în orice bucătărie să se regăsească un astfel de utilaj. Bucătarii trec zilnic prin noi provocări culinare, primesc diverse comenzi de meniuri care trebuie livrate într-un timp rapid și cu un aspect plăcut.

Atât la mesele servite la restaurante, pizzerii etc, cât și la mesele servite cu ocazia evenimentelor speciale de tip, nuntă, cumătrie, zi de naștere, clienții se așteaptă ca meniurile să arate la fel și să fie servite într-un timp record. Cu atât mai mult, în astfel de situații, feliatorul ușurează munca bucătarilor.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un feliator de mezeluri?

Deși pe piață este prezentă o gamă variată de astfel de aparate, sunt câteva aspecte de interes, pe care există riscul să nu le afli de la comerciant. În funcție de afacerea pe care o ai și de cantitatea de mezeluri pe care trebuie să le feliezi pe zi, ți se potrivește un anumit tip de feliator. După tipul procedurii, poți găsi:

  • Feliator manual
  • Feliator semiautomat
  • Feliator automat

Cele mai recomandate sunt însă cele semiautomate și cele automate, datorită confortului pe care îl oferă celui care îl utilizează. De asemenea, decizia o poți lua în funcție de rulajul mezelurilor.

Pe de altă parte, poți alege feliatorul după caracteristicile tehnice pe care le are, precum:

  • Greutatea utilajului
  • Puterea cu care lucrează
  • Diametrul discului
  • Dimensiunea tăvii
  • Structura (de cele mai multe ori aluminiu, ceea ce este și recomandat).

Dacă deții o bucătărie de mici dimensiuni, în care nu este un flux mare de preparate pe zi, poți opta pentru un feliator semiautomat, de o greutate medie, pe care îl poți poziționa cu ușurință în încăpere.

Pe de altă parte, dacă bucătăria este parte a unui restaurant mare, a unei pizzerii mari sau a unui hotel în care este flux mare de oameni, se recomandă feliatoare automate, care permit realizarea cât mai multor operațiuni.

Important este ca atunci când alegi feliatorul să fii sigur că este potrivit nevoilor tale și că îndeplinește cu succes toate normele de calitate și de siguranță.

2804 vizite
Distribuie pe