Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avantajele telefoanelor pliabile – merită sau nu?
SM Online  - Vineri, 21 Mai 2021

De ce să alegi un telefon pliabil

Conform gizmochina.com, se preconizează că peste 5.1 milioane de telefoane pliabile vor fi livrate în 2021 de la 8 branduri diferite. Aceste cifre ne arată un interes din ce în ce mai mare al consumatorilor și amatorilor de tehnologie față de telefoanele pliabile, cu branduri ca Samsung Electronics și Xiaomi conducând detașat în clasamente.

Cel mai interesant aspect legat de telefoanele pliabile este că un singur model, mai precis Galaxy Z Flip a fost cel mai livrat telefon pliabil în 2021, ocupând 50% din cota de piață, urmat de modelul Galaxy Z Fold 2. Așadar, este doar hype sau merită să-ți achiziționezi un astfel de telefon? Să vedem împreună...

Avantajele telefoanelor pliabile

#1 Multitasking

Poate că cel mai evident avantaj al acestor tipuri de telefoane pliabile sau foldable este că se deschid ca o carte, astfel că poți face mai multe activități în același timp – poți să-ți citești mesajele și notificările și te poți uita la un clip pe Youtube, fără întreruperi. În plus, dacă ai spațiu extins pe display, vei avea mai mult loc și pentru aplicațiile preferate.

#2 Display mult mai mare, dar portabil


Telefoanele pliabile rezolvă o problemă pe care o avem cu toții – dorim un display mai mare, dar nu vrem să cărăm mereu un laptop sau o tabletă care ocupă mult spațiu cu noi.

Telefoanele pliabile sunt ușor de luat cu tine în vacanță sau la prieteni și îți permit să te bucuri de activități care cer un display mai mare oriunde te-ai afla – poți viziona filme în 4K,  te poți distra la jocuri interactive (de exemplu un meci de șah sau un joc de table cu prietenii), poți citi e-book-uri etc.

#3 Perfect pentru amatorii de fotografie

Multe telefoane portabile nu doar că oferă un display mai mare, dar au și mai multe camere foto cu diverse filtre și funcții, astfel că poți captura peisajul preferat, obiecte sau persoane din unghiuri spectaculoase, la rezoluție înaltă, fără să cari un aparat foto scump sau un obiectiv cu tine peste tot. Pentru că ai parte de două ecrane, poți să și editezi rapid pozele, economisind timp.

#4 Un telefon mai rezistent


Cu toții am pățit următorul incident măcar o dată în viață – să ne scăpăm telefonul pe jos și să spargem fie folia de protecție de pe ecran, fie display-ul.

Telefoanele pliabile, în schimb, sunt construite să reziste la îndoire, motiv pentru care sunt create din materiale mult mai flexibile care pot absorbi impactul fără să se spargă. Asta nu înseamnă că este imposibil să le spargi, însă astfel de incidente vor fi mult mai rare. Majoritatea telefoanelor pliabile folosesc folii de protecție pentru ecran din plastic în loc de sticlă tocmai pentru a fi rezistente la zgârieturi dar, în același timp, flexibile la îndoire.

#5 Poți deveni un „early adopter” al celor mai noi tehnologii


Dacă ești pasionat de gadget-uri și vrei mereu să fii în pas cu noile tehnologii, atunci merită să-ți iei un telefon pliabil pentru că este cu siguranță unul dintre trendurile anului 2021. Deși tehnologia este încă în stadiu incipient, merită să-i acorzi atenție pentru că promite performanță și hardware mai bun.

Poate că cel mai bun exemplu este Samsung Galaxy Fold, un telefon pliabil cu două seturi de baterii și 6 camere foto, cu mult superior telefoanelor de rând de pe piață. În cazul acestora din urmă, cu toții cunoaștem dezavantajele – baterie care se consumă rapid, spațiu puțin pentru aplicații, camere foto care nu filmează cum ne dorim sau oferă unghiuri limitate etc.

Din acest punct de vedere, telefoanele pliabile caută să rezolve probleme știute și să aducă o experiență îmbunătățită utilizatorilor – datorită spațiului mai mare pentru inserarea componentelor hardware, telefoanele pliabile oferă o autonomie mai mare a bateriei și procesoare mai bune.

Vor avea succes telefoanele pliabile? Cercetările sugerează că da!

Firma de cercetare Gartner a publicat un raport din care reiese că, până în anul 2023, 30 milioane de telefoane pliabile ar putea ajunge la consumatori, adică un procentaj de 5% din cota de piață a smartphone-urilor premium.  Cercetarea sugerează că aceste telefoane vor fi percepute pe termen scurt exclusiv ca gadget-uri de nișă, din cauza faptului că va fi dificil în prima fază să fie produse în masă și distribuite în toate colțurile lumii. Însă, dacă tehnologia va evolua iar prețurile telefoanelor pliabile vor deveni mai accesibile, sunt șanse mari ca acestea să fie îmbrățișate de un segment extins de public.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

 

4228 vizite
Distribuie pe