Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sistemele de acționări pneumatice în industrie – utilizare și avantaje
SM Online  - Joi, 23 Decembrie 2021
Sistemele pneumatice sunt utilizate pe scară largă într-o varietate de industrii diferite, jucând un rol important în efectuarea diferitelor procese mecanice.


În cele ce urmează vă vom spune tot ce trebuie să aflați despre aceste sisteme de acționări pneumatice, de la modul în care funcționează și până la beneficiile utilizării lor în sectorul industrial.

Ce sunt, mai exact, sistemele de acționări pneumatice?

La nivel de bază, aceste sisteme de acționări pneumatice folosesc aer comprimat pentru a transmite și controla energia. Ele îndeplinesc o funcție similară cu sistemele hidraulice, doar că în loc de fluid hidraulic, sistemele pneumatice se ocupă de aer comprimat și gaze.

Majoritatea sistemelor pneumatice se vor baza pe o alimentare constantă cu aer comprimat, asigurat de compresoarele de aer. Compresorul trage aer din atmosferă și îl stochează într-un rezervor de înaltă presiune numit receptor. Odată ce aerul a fost comprimat, acesta va fi apoi furnizat sistemului printr-o serie de conducte și supape, acționând asupra unui piston.

Aerul comprimat este folosit ca mediu de lucru. Aceasta va fi în mod normal la o presiune între 6 kg/mp și 8 kg/mp. Ca rezultat, sistemele pneumatice pot dezvolta o forță maximă de până la 50 kN.

Ca aplicațiile să se realizeze în condiții optime, este indicat să nu faceți rabat de la calitate în alegerea sistemelor pneumatice. În magazinele de specialitate, adresate sectorului industrial, veți putea regăsi sisteme de acționări pneumatice la un standard ridicat, accesorii de mentenanță, dar și o gamă completă de piese pentru alte tipuri de sisteme hidraulice, electrice sau mecanice, precum rulmenți SKF, cilindri, valve, sisteme de motorizare sau reductoare etc.

Avantaje. De ce merită să utilizați sistemele pneumatice?

În primul rând, sistemele pneumatice sunt foarte eficiente. Utilizarea aerului comprimat nu este restricționată de distanță, ceea ce înseamnă că poate fi transportat cu ușurință prin conducte. 

Sistemele pneumatice au, de asemenea, avantajul de a fi foarte durabile și fiabile. Componentele sistemului lor, în special, sunt extrem de rezistente la uzură în comparație cu cele electromotoare. Designul simplist al sistemelor pneumatice permite efectuarea mișcării de rotație liniară sau unghiulară cu viteze de funcționare variabile.

Principalul beneficiu al utilizării sistemelor pneumatice rămâne, cu toate acestea, rentabilitatea. Datorită longevității acestora, costurile de întreținere și reparații sunt semnificativ mai mici decât în cazul altor sisteme disponibile pe piață.

Așadar, sistemele de acționări pneumatice reprezintă o ramură importantă atunci când vine vorba de tehnologiile și echipamentele utilizate de către sectorul industrial, remarcându-se prin costurile echitabile, dar și  prin eficiența crescută.

4278 vizite
Distribuie pe