Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un tătic modern alege inteligent. Ce jucării să alegi pentru copilul tău, până în 5 ani?
SM Online  - Miercuri, 12 Octombrie 2022

Copiii descoperă lumea, atingând tot ce le iese în cale. De cele mai multe ori, cei mici bagă în gură tot felul de lucruri care le pică în mână, iar atunci, modul lor propriu de a se obișnui cu obiectele, devine un motiv de îngrijorare.

Părinții trebui să fie în permanență atenți la obiectele cu care sunt înconjurați copiii, pentru a evita ca cei mici să înghită, din greșeală, piese mici de jucărie.

O lume în miniatură pentru mini-tu

Rolul mamei și timpul petrecut împreună cu cei mici, este deja arhicunoscut. Primul cuvânt pe care cei mici îl rostesc este “mama”, care devine și personajul principal în viața unui copil. Dar care este rolul tatălui în creșterea și educarea copiilor? Normal, ar trebui să fie același cu cel al mamei, însă există tați și tați. Unii se implică foarte mult în viața de zi cu zi a micuților, iar alții consideră că asigurarea celor necesare familiei lor, primează.

Dacă și tu ești unul din tații care doresc să petreacă timp cu cei mici, să îi educe și să le arate iubirea lor necondiționată, clipă de clipă, felicitări! 

Nu a spus nimeni că este ușor să fii părinte, însă, oarecum, chiar și fără cărți de specialitate sau metode inovative de parenting, lumea a reușit să crească și să educe pruncii de zeci de mii de ani, folosindu-se, o bună perioadă de timp, doar de instinct.

Acum, părinții au la dispoziție o sumedenie de informații, materiale, obiecte și afaceri care să îi ajute să pună la dispoziția celor mici tot ce aceștia ar avea nevoie pentru a crește armonios, a se dezvolta și a fi niște copii care dețin toate instrumentele necesare pentru un viitor adult de succes.

Atât în viața unei fetițe, cât și în viața unui băiețel, rolul tatălui este crucial, iar timpul petrecut cu acesta aduce celor mici imaginea unui model care să le definească mai bine caracterul pe care îl vor avea mai târziu. Ca tată, apropierea de cei mici o poți face cel mai bine prin joacă. Unul din jocurile pe care Altex.ro ți le pune la dispoziție pentru “piticul” tău de până în 5 ani, este jocul Lego. Și nu orice joc, ci LEGO Duplo, special creat pentru dezvoltarea celor mici, în cel mai fascinant mod cu putință: prin joacă. Având piese mari, poți uita de grija că cei mici vor putea înghiți ceva.

Doar oferindu-le jocurile, nu vei reuși prea multe. Copiii au nevoie de exemple ca să învețe despre mediul înconjurător, să folosească diferite obiecte sau pentru a îndeplini anumite sarcini, corespunzătoare vârstei lor. La fel este și cu joaca. Da-i câteva piese Lego și vei observa că nu va știi cum să se joace cu ele. În schimb, observă cum te va imita după ce te va vedea punându-le cap la cap și clădind cu ele tot felul de lucruri. 

Învață-i, prin joacă, cum să recunoască animalele, formele, culorile, cum să învețe să protejeze mediul înconjurător și să recicleze; învață-i cum să recunoască un tren, o mașină de poliție sau una de pompieri și care este implicarea acestora în viața de zi cu zi a oamenilor. Cel mai important lucru este să reții că micuții tăi vor greși, iar greșeala este normală. Nu-i judeca, nu le atrage atenția ci fă tu lucrurile cum trebuie, având grijă ca cei mici să te vadă pentru a face comparație între construcția lor și a ta. Nu uita: ei învață din exemplele oferite de tine. Lasă-i să descopere singuri că piesa A nu se potrivește cu piesa B și, când vor vedea că ție îți reușește construcția, cu siguranță vor încerca să te imite.

Descoperă magia jocului împreună cu năzdrăvanii tăi și fii alături de ei când se bucură de cele mai mărunte reușite. Poate pentru tine sunt fleacuri, însă pentru ei reprezintă o reușită incredibilă și o cărămidă în plus în rezolvarea misterelor vieții.

Sursa foto: unsplash.com

 
2505 vizite
Distribuie pe