Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Despre bateriile staționare, de ce sunt ele importante și unde le poți găsi
SM Online  - Joi, 20 Octombrie 2022

Trăim într-o perioadă plină de incertitudini pe piața globală a energiei și datorită acestui lucru este bine să ne informăm în legătură cu sursele de energie alternative pe care le putem accesa sau utiliza în propria gospodărie.

Probabil datorită crizei energetice și a războiului care are loc în țara vecină, te-ai întrebat, măcar o dată, dacă țara noastră ar avea posibilitatea de a merge mai departe în cazul în care energia electrică pe care o primim din surse externe ar deveni indisponibilă.

Probabil că România nu ar mai fi așa cum o știi, însă, chiar și în această ipoteză extrem de puțin probabilă, dacă ai avea la îndemână o baterie staționară, ai putea să treci mult mai ușor prin greutățile generate de acest aspect ipotetic. În rândurile următoare vei afla de ce ar fi indicat să deții o astfel de baterie staționară, de unde o poți achiziționa și la ce poate fi folositoare în industrie dar și în propria ta casă.

Iată ce este o baterie staționară, de ce este ea indispensabilă industriei și siguranței noastre și unde o putem găsi?

1. Ce este o baterie staționară

O baterie staționară este, practic, un acumulator ce permite comutarea unei instalații conectate la rețeaua publică de energie electrică la folosirea energiei electrice depozitată în interiorul bateriei staționare. Datorită compoziției de plumb-acid ce se găsește în interiorul acestei baterii, ea poate dispune de o durată de viață extrem de lungă și de o siguranță ieșită din comun nespecifică proceselor de descărcare-încărcare. Singurul lucru la care trebuie să fii atent atunci când folosești o astfel de baterie este de a nu permite scăderea limitei de tensiune sub 10.5 V. 

2. Unde poți găsi baterii staționare

Le poți găsi atât online cât și offline. Există magazine specializate care se ocupă cu comerțul unor game extrem de variate de baterii printre care și cele staționare sau site-uri online ca sorgeti.ro unde poți găsi o gama de baterii stationare extrem de variată și potrivită pentru orice tip de nevoi.

3. În ce contexte găsim baterii staționare

În primul rând, bateriile staționare sunt indispensabile industriilor ce nu pot trece printr-o pană de curent sau o deconectare de la o sursă de curent electric. Principalele industrii unde se folosesc bateriile staționare sunt industria medicală, unde o pană de curent poate însemna pierderea unei vieți omenești sau în industria IT, unde serverele lucrează la foc continuu și o deconectare ar putea însemna extrem de mulți bani pierduți pentru marile companii. De asemenea bateriile staționare mai pot fi găsite la lifturi, interfoane, mașini electrice sau sisteme de alarmă. Dacă îți dorești să fii pe deplin în siguranță iar sistemul tău de alarmă să nu poată fi deconectat de la curent electric, îți sugerezi să vorbești cu firma care a proiectat și perfectat proiectul tău de securitate a locuinței să introducă în plan și trecerea pe curentul electric generat de o baterie staționară, la nevoie.

În concluzie, o baterie staționară este extrem de utilă atât în industrie cât și în gospodăriile oamenilor și, dacă nu ai deja una prin pivniță, având în vederea situația în care ne aflăm, ar fi indicat să îți achiziționezi una pentru siguranța ta și a familiei tale!

sursa foto: unsplash.com

 
2540 vizite
Distribuie pe