Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Istoria melodiilor create pentru turneele finale ale Campionatului European de Fotbal
SM Online  - Marti, 18 Iunie 2024

Fiecare turneu final al Campionatului European de fotbal a avut un imn, începând cu ediția 1992. Anul acesta, cele mai tari meciuri Euro 2024 au fost prefațate de lansarea melodiei „Fire” („Foc”), cântată de Meduza, OneRepublic și Leony.

Versul cheie al imnului turneului din Germania este „We"re on fire tonight, like a million diamonds in the sky”, în traducere aproximativă „Suntem în formă maximă în această seară, ca un milion de diamante pe cer”.

„Acum, mai mult ca niciodată, puterea muzicii de a ne uni este de netăgăduit”, a declarat trio-ul electronic italian MEDUZA după ce a făcut echipă cu rockerii americani OneRepublic și artista germană Leony. Cântecul îmbină stilul house cu muzica pop într-o piesă veselă de trei minute. La rândul său, Ryan Tedder de la OneRepublic a povestit că  „Fire” a fost creată pentru a-i aduce laolaltă pe melomani și pe microbiști.

Fanii vor avea șansa de a vedea imnul interpretat live de cei trei artiști în timpul ceremoniei de deschidere și înaintea finalei turneului, pe 14 iulie.

„Muzica și fotbalul sunt, de mult timp, interconectate pentru a inspira, a uni și a captiva. În timp ce lumea așteaptă cu nerăbdare această vară pentru a începe campionatul, suntem încântați să dezvăluim imnul oficial al UEFA EURO 2024, care servește ca o coloană sonoră atemporală, însoțind toate emoțiile și momentele de neuitat pe care doar această mare competiție le poate aduce, unind fanii prin dragostea jocului”, a anunțat Guy-Laurent Epstein, directorul departamentului de marketing al UEFA.

Iată care au fost melodiile create speciale pentru turneele finale Euro din 1992 până în 2020:

1992: Towe și Peter Jöback – „More Than a Game” („Mai mult decât un joc”)

Melodia oficială a turneului final din Suedia a fost un duet care a ajuns până pe locul 30 în topurile naționale.

Versul cheie: „Da, este mai mult decât un joc, mai mult decât avere și faimă”

1996: Simply Red – „We’re In This Together” („Suntem în asta împreună”)

„We"re In This Together” a fost interpretată la ceremoniile de deschidere și de închidere, dar nu a apărut pe LP-ul oficial al turneului, „The Beautiful Game”.

Versul cheie: „Suntem în asta împreună, pentru totdeauna, împreună”


2000: E-Type – „Campione 2000”

Imnul 2000 a umplut ringul de dans, având un succes uriaș în special în Suedia, țara producătorului E-Type. Cea mai timpurie folosire a celebrului refren le-a aparținut fanilor lui Real Sociedad, la sărbătorirea titlului din 1982.

2004: Nelly Furtado – „Força” („Tot înainte”)

Cântăreața din Toronto  a cântat imnul Euro 2004 într-un amestec de engleză și portugheză și a explicat că titlul se traduce prin „Tot înainte”. Pentru naționala gazdă nu a fost un îndemn de bun augur, lusitanii pierzând finala în fața Greciei (0-1).

2008: Enrique Iglesias – „Can You Hear Me” („Mă poți auzi?”)

„Sunt foarte încântat să pot contribui la festivalul de fotbal”, a spus fiul legendarului Julio Iglesias (fost portar la Real Madrid). Mascotele turneului, Trix și Flix, au avut propriile melodii oficiale, starul jamaican Shaggy cântând „Like a Superstar” și „Feel the Rush”.

2012: Oceana – „Endless Summer” („Vară fără sfârșit”)

Imnul Euro 2012 a fost pe primul loc în topurile din Polonia și din Cehia și a ajuns pe locul 3 în Ucraina. În videoclip, cântăreața de origine germană (pe numele complet Oceana Mahlmann) urmărește meciurile la un bar de pe plajă, apoi se plimbă pe străzile din Varșovia și Kiev.


2016: David Guetta ft Zara Larsson – „This One’s For You” („Aceasta este pentru tine”)

Un milion de fani au fost folosiți pentru a reproduce murmurul tribunelor. „Sprijinul din întreaga lume a fost uimitor”, a spus DJ-ul francez, care a valorificat la maxim talentul vocal al Zarei Larsson. Cântăreața suedeză a evoluat la ceremoniile de deschidere și de închidere.

2020: Martin Garrix cu Bono și The Edge – „We Are The People” („Noi suntem oamenii”)

„Crearea muzicii pentru unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume împreună cu Bono și The Edge a fost o experiență incredibilă”, a spus DJ-ul și producătorul olandez Martin Garrix, după lansarea unuia dintre cele mai apreciate imnuri ale Euro.

Versul cheie: „Aveți credință și nu vă temeți de luptă, noaptea extrageți speranța din înfrângere”

1205 vizite
Distribuie pe