Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum să înțelegi mai bine diamantele - cele 4 criterii pe care trebuie să le știi
SM Online  - Miercuri, 26 Iunie 2024

Fie că le cumperi pentru tine sau dorești să le faci cadou, este important să alegi diamante autentice care sunt bine puse în valoare. Însă, poate fi dificil să alegi, mai ales când piața este plină de tot felul de opțiuni, stiluri și materiale de bijuterii.

Astăzi îți vom prezenta 4 criterii esențiale în alegerea unui diamant de calitate și valoros.

Recunoaște un diamant valoros în 4 pași simpli:

1. Caratele

Cu toții am auzit despre vestitele carate care măsoară dimensiunea diamantului. Cu cât este mai mare, cu atât piatra este mai rară și, deci, mai scumpă. Cu toate acestea, nu doar mărimea dă valoarea unui diamant, ci toate cele 4 criterii combinate, deoarece poți avea o piatră foarte mare, dar care este pusă prost în lumină și valorificată insuficient.

2. Tăietura

Oricine a mai lucrat cu diamante până acum, cu siguranță a auzit despre tăietura lor și despre cât de importantă este aceasta. Practic, modul în care piatra este tăiată este esențial pentru strălucirea sa. Un diamant bine tăiat reflectă lumina într-un mod superb, făcându-l să pară și mai strălucitor decât este. Printre cele mai populare stiluri de tăiere vom întâlni: tăietura rotundă, Princess, de smarald și pernă. Este important să alegi un stil care se potrivește personalității tale și contextului în care vei purta bijuteria.

3. Culoarea

Probabil ai observat că sunt foarte multe variante de culoare atunci când vrei să cumperi un diamant, de la galben deschis până la nuanțe închise de maro, spre exemplu. Există chiar și o scală care ordonează culorile, cele mai valoroase fiind diamantele incolore. Pentru piese cu un echilibru perfect al culorilor, sunt recomandate modelele de bijuterii cu diamante de la tezaurshop.ro,  care oferă un excelent raport calitate-preț și designuri atemporale ce nu se vor demoda.

4. Claritatea

Acest aspect se referă la prezența defectelor interne sau externe în piatră. Diamantele pot varia de la perfecțiune (adică nu au pete sau incluziuni vizibile sub un zoom de 10x) până la diamante cu incluziuni (vizibile cu ochiul liber). Bineînțeles, cele fără niciun defect sunt cele mai rare și scumpe, însă există și unele pietre care au defecte, dar nu sunt vizibile cu ochiul liber și pot fi mai accesibile la preț.

Acestea sunt cele 4 caracteristici la care trebuie să fii atent atunci când dorești să cumperi un diamant sau o bijuterie care conține unul. Este la fel de important să alegi un distribuitor autorizat de diamante care îți poate oferi certificate de autenticitate. Verifică și review-urile și recomandările de pe internet înainte să cumperi de la un magazin și interesează-te dacă oferă și o politică de retur, în cazul în care bijuteria nu se ridică la nivelul așteptărilor tale.

Gata! Acum ești pregătit să cumperi un diamant frumos și să (îți) faci un cadou de neuitat! Nu uita să îl asortezi cum trebuie și să alegi un model potrivit contextelor în care dorești să îl porți.

 
1401 vizite
Distribuie pe