Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce faci atunci când durerea și lipsa de mobilitate încep să îți afecteze viața?
SM Online  - Vineri, 28 Iunie 2024

Înaintarea în vârstă, accidentele, anumite afecțiuni și chiar stilul de viață au un impact negativ asupra întregului sistem locomotor, lucru care, în majoritatea cazurilor, se manifestă prin durere localizată care îngreunează activitatea de zi cu zi.


În cazul în care te confrunți cu astfel de probleme, primul pas pe care trebuie să îl faci este să identifici și să tratezi cauza, dacă este posibil, ca mai apoi să poți lucra la diminuarea și eliminarea simptomelor.

Programează o ședință de recuperare medicala in Bucuresti la Eminescu 100 și descoperă cum aceste proceduri te vor ajuta să scapi de durere în așa fel încât să îți recapeți și să îți întărești mobilitatea!

De ce apare lipsa de mobilitate

Problemele locomotorii pot apărea dintr-un cumul de cauze, fie că este vorba de sedentarism, de presiune exercitată o perioadă îndelungată la nivelul coloanei, genunchilor sau umerilor, de un accident recent, sau de o afecțiune care atacă direct oasele, mușchii sau ligamentele. Principalele simptome pe care le resimți în astfel de situații sunt durerea localizată, disconfortul constant, senzația de înțepenire, umflături ale articulațiilor, care te împiedică să efectuezi activitățile de zi cu zi.

Ce soluții de remediere a problemei există

În cazul unor afecțiuni sau fracturi care determină durere și lipsă de mobilitate, este necesară tratarea cauzei în primă instanță. Pentru ameliorarea simptomelor, recuperarea medicală propune abordări variate în funcție de situația pacientului și, practicată consecvent, ajută la recuperarea mobilității fizice și accelerează vindecarea post-traumatică.

Fizioterapia urmărește reabilitarea pacienților care se confruntă cu diverse afecțiuni ale aparatului locomotor și folosește elemente naturale în acest sens, cum ar fi apa, nămolul, lumina, căldura și electricitatea, împreună cu ședințe de masaj și exerciții fizice adaptate nevoilor acestora.

Kinetoterapia se bazează majoritar pe exerciții fizice pasive și masaj care vizează zonele afectate pentru a decontracta musculatura și a repoziționa corect oasele, combătând în mod direct durerea.

Huber 360 este o tehnologie inovativă care se folosește în procesele de reabilitare a pacienților care au fost diagnosticați cu boli cerebro-vasculare și care au rămas cu sechele în urma acestora.

Decompresia coloanei vertebrale reprezintă o altă soluție de recuperare medicală care vizează mărirea spațiului dintre vertebre pentru perioade scurte de timp pentru a reduce presiunea exercitată asupra discurilor intervertebrale și de la nivelul nervilor spinali, pentru a diminua durerea.

Programează online o vizită la Eminescu 100

Dacă ești în căutarea unui loc în care să poți beneficia de proceduri de recuperare medicală variate, la Eminescu 100 ai parte de tratamente adaptate nevoilor tale, realizate de personal calificat și empatic, care te va ajuta să înfrunți mai repede durerea și să îți recapeți vitalitatea. Pentru a stabili o programare este necesar doar să completezi formularul online cu datele solicitate și vei fi contactat în scurt timp de la transmiterea acestuia pentru a-ți fi comunicată confirmarea locului. La prima vizită vei beneficia și de o evaluare inițială amănunțită pentru a stabili un plan de tratament adaptat care să determine rezultatele dorite încă de la primele ședințe, în așa fel încât să poți începe să te bucuri din nou de viață.

Un stil de viață sănătos va încetini cu mult apariția durerilor și a lipsei de mobilitate, ceea ce înseamnă că pentru a preveni aceste situații, trebuie să incluzi în rutina ta cât mai multe forme de mișcare fizică, fie că este vorba de plimbări, practicarea unui sport sau mersul la sală. Recuperarea medicală ajută la sporirea efectelor activității tale zilnice, ceea ce înseamnă că mușchii și oasele tale vor fi protejate mai mult timp, păstrând tonusul și vitalitatea tinereții ani la rând.

1557 vizite
Distribuie pe