Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ar trebuie sa luati suplimente de magneziu?
SM Online  - Vineri, 23 August 2024

Magneziul regleaza functia a sute de enzime, actioneaza ca un electrolit important si ajuta organismul sa construiasca proteine. De asemenea, lucreaza indeaproape cu un alt mineral esential, calciu.


Este important sa alegi forma potrivita pentru nevoile tale si sa urmezi recomandarile de dozare pentru a obtine cele mai bune rezultate. Daca ai intrebari specifice sau conditii de sanatate, consulta un specialist in sanatate.

Magneziul regleaza functia a sute de enzime, actioneaza ca un electrolit important si ajuta organismul sa construiasca proteine. De asemenea, lucreaza indeaproape cu un alt mineral esential, calciu.

Este important sa alegi forma potrivita pentru nevoile tale si sa urmezi recomandarile de dozare pentru a obtine cele mai bune rezultate. Daca ai intrebari specifice sau conditii de sanatate, consulta un specialist in sanatate.

Care este rolul magneziului in organism?

Revenind la rolul acestuia in organism, magneziul, prin actiunile enumerate mai sus, ajuta la gestionarea multor procese esentiale din corpul uman, inclusiv sustinerea:

  • Functiei musculare
  • Functionarii optime a sistemului nervos
  • Productiei de energie
  • Ritmului cardiac normal
  • Sanatatii osoase.

De asemenea, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si a tensiunii arteriale.

Avand in vedere numeroasele roluri pe care le joaca, este important sa va asigurati ca organismul vostru beneficiaza de tot magneziul de care are nevoie pentru a functiona optim.

Oamenii sanatosi ar trebui sa ia suplimente de magneziu?

Beneficiile suplimentelor cu magneziu variaza de la cresterea starii de bine de zi cu zi – un somn mai bun, un nivel crescut de energie si o stare de spirit imbunatatita – pana la beneficii specifice pentru sanatate, cum ar fi scaderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de boli cardiace si combaterea migrenelor.

Pentru majoritatea oamenilor sanatosi, suplimentele de magneziu nu sunt necesare daca dieta este echilibrata si include suficiente surse de magneziu. Totusi, in anumite situatii, cum ar fi stresul cronic, activitatea fizica intensa sau dificultati cu somnul, suplimentele de magneziu pot oferi beneficii suplimentare.

Cat de intalnit este deficitul de magneziu?

Majoritatea adultilor nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la nivelul de magneziu. La o persoana obisnuita, care adopta o dieta bine echilibrata, este rar sa existe un deficit de magneziu. Asta, pentru ca se gaseste in mod natural in multe alimente. Alte produse alimentare, cum ar fi unele cereale pentru micul dejun, sunt fortificate cu magneziu.

Si chiar daca aportul de magneziu al unei persoane este scazut din cand in cand, rinichii sanatosi  ii pot asigura cantitatea de magneziu necesara. Cu toate acestea, unii oameni sufera de un deficit de magneziu, iar daca nivelurile raman scazute pentru perioade lungi de timp, acestea sunt considerate deficiente de magneziu.

Cu toate acestea, deficienta este rareori rezultatul unui aport prea scazut  de magneziu in dieta. In schimb, deficitul de magneziu poate fi cauzat de afectiuni care ii afecteaza absorbtia de catre tractul gastrointestinal, cum ar fi diareea cronica; sau retinerea acestuia de catre rinichi, cum ar fi diabetul necontrolat.

Este sigur sa luati suplimente magneziu?

Beneficiile suplimentarii cu magneziu la persoanele sanatoase sunt sigure pentru majoritatea oamenilor.

Asigurati-va, insa, ca nu luati prea mult magneziu. Doza zilnica maxima recomandata pentru majoritatea adultilor este de aproximativ 400 mg sau mai putin.

De asemenea, este intotdeauna indicat sa discutati cu un medic sau cu un specialist in nutritie inainte de a incepe suplimentarea cu magneziu, pentru a va asigura ca este potrivit pentru sanatate si ca nu exista interactiuni cu alte medicamente sau afectiuni existente.

Anumite afectiuni medicale, cum ar fi problemele renale, pot cauza un exces de magneziu si risc de toxicitate. In plus, magneziul poate reduce absorbtia unor medicamente si interactiona cu altele.

Concluzie

Suplimentele de magneziu pot fi benefice pentru persoanele care au un deficit de magneziu, o dieta inadecvata sau conditii de sanatate care necesita o suplimentare suplimentara. Totusi, este important sa va evaluati nevoile ndividuale si sa consultati un specialist pentru a determina daca suplimentele sunt necesare si ce forma de magneziu este cea mai potrivita.

Drogheria Vara (drogheriavara.ro) ofera o gama completa de suplimente magneziu, fiecare cu  caracteristici si beneficii proprii. Alegerea formei potrivite depinde de nevoile individuale, de toleranta digestiva si de obiectivele de sanatate. Consultarea cu un specialist in sanatate poate ajuta la stabilirea celei mai bune optiuni.

972 vizite
Distribuie pe