Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cele mai populare superstitii romanesti in 2024
SM Online  - Luni, 2 Septembrie 2024

Cu toate ca ne aflam in anul 2024,  superstitiile inca joaca un rol important in cultura romaneasca. Misterul din spatele superstitiilor, in componenta cu credinta, creeaza o armonie in care se ascunde multa speranta.

In cele ce urmeaza, iti voi pune la dispozitie cele mai populare superstitii romanesti de care sunt sigur ca ai mai auzit de-a lungul timpului.

Trifoi cu patru foi

Dupa cum o spune si legenda, trifoiul cu patru foi este simbolul norocului si al raritatii. In tara noastra, se spune ca daca ai gasit un trifoi cu patru foi vei avea noroc si in viata ta se vor intampla numeroase evenimente fericite.

Trifoiul comun are doar 3 foi, iar un astfel de exemplar este foarte usor de gasit. Fiind rar, trifoiul cu patru foi, are o semnificatie aparte pentru fiecare frunza.

Prima frunza reprezinta credinta, a doua frunza semnifica speranta, a treia frunza simbolizeaza dragostea, iar cea de-a patra frunza este asociata norocului.

Sunt persoane care folosesc trifoiul cu patru foi ca simbol al norocului, de aceea in magazinele de bijuterii vei gasi pandantive, coliere, cercei si bratari cu acest trifoi.

Si in industria jocurilor de noroc, trifoiul cu patru foi este folosit ca simbol al norocului. Sunt foarte multe sloturi care au ca element principal acest trifoi rar, de culoare verde, care de cele mai multe ori genereaza castiguri uimitoare.

Daca vrei sa te convingi singur de prezenta acestui element norocos, iti recomand sa accesezi unul dintre cele mai tari cazinouri online Romania.

Pisica neagra

In foarte multe culturi, inclusiv cea romaneasca, pisica neagra este asociata cu invocarea ghinionului. Se spune ca daca o pisica neagra iti taie calea, inseamna ca urmeaza sa ai ghinion.

Aceasta superstitie se datoreaza in primul rand culorii, deoarece negrul este asociat cu o valoare negativa, o putere intunecata sau o forta supranaturala.

Exista insa o rezolvare a acestui ghinion, iar daca o pisica apare in calea ta, trebuie sa faci trei pasi inapoi si sa scuipi in san. Prin aceasta procedura vei scapa de problemele pe care pisica neagra ti le poate aduce.

Bataia in lemn

Obiceiul de a bate in lemn pentru a indeparta raul este o superstitie intalnita frecvent la persoanele din tara noastra.

Aceasta superstitie dateaza de pe vremea vechilor greci care bateau in scoartele copacilor pentru a vedea nimfele. De aici, inclusiv romanii, au ajuns sa bata in lemn pentru a scapa de o posibila nenorocire.

Acesta a devenit un gest incontrolabil si il vei intalni foarte des, mai ales la persoanele de varsta a doua care dupa ce pronunta ceva de rau, vor bate in primul obiect din lemn intalnit in cale.

Numarul 13

Majoritatea romanilor evita sa se asocieze cu numarul 13. Se spune ca acest numar aduce ghinion, iar daca este vineri 13, atunci este si mai rau si trebuie sa te astepti la o nenorocire.

Daca ai o zi fara realizari si te afli in data de 13, e posibil ca motivul pentru care nu ai avut succes este acest numar ghinionist.

Aceasta superstitie pentru crestini are si o insemnatate, iar numarul 13 aduce ghinion pentru ca la Cina cea de Taina din Biblie, 13 persoane s-au asezat la masa, printre care si Isus, iar ulterior acesta a fost rastignit pe cruce intr-o zi de vineri.

Daca ascultam parerea numerologilor, numarul 13 aduce ghinion pentru ca se afla in umbra lui 12, numar considerat perfect, doarece avem 12 luni, 12 zodii, 12 zei ai Olimpului, 12 apostoli etc.

Spargerea oglinzii

La romani, daca se intampla ca din greseala sa spargi oglinda, atunci sa fii sigur ca urmeaza sa ai 7 ani de ghinion.

Aceasta superstitie este credibila deoarece se spune ca oglinda este reflectarea sufletului si prin spargerea acesteia atragi energii negative.

Exista si foarte multe mituri care te ajuta sa scapi de ghinion in cazul in care ti-ai spart oglinda. Cel mai intalnit spune ca daca te rotesti de 3 ori in sens invers acelor de ceasornic vei inlatura ghinionul, iar acest gest va incurca spiritele.

O alta metoda si mai uimitoare spune ca trebuie sa pastrezi cea mai mare bucata ramasa dupa spargerea oglinzii pana la prima luna plina. Lasa luna sa se reflecte in bucata de oglinda, iar puterea luminii va indeparta raul care a pus stapanire pe tine.

Alte superstitii cunoscute

Cand vine vorba de superstitii, putem concura cu brio cu orice alta tara din intreaga lume. Pe langa cele mentionate mai sus, intalnim multe alte superstitii cunoscute printre romani.

1. Daca te mananca palma stanga, cu siguranta vei primi bani, iar daca te mananca palma dreapta vei da bani.

2. Nu trebuie sa deschizi umbrela in casa. Se spune ca acest gest atrage ghinionul.

3. Daca scapi din greseala sarea pe jos, se spune ca vei avea parte de foarte multa nefericire.

4. Nu te uita alaturi de persoana draga in oglinda. Daca va pregatiti in acelasi timp in fata oglinzii, se spune ca urmeaza sa va certati.

5. Poarta haine noi sau lenjerie de culoare rosie de anul nou. Doar in acest fel vei avea parte de un nou inceput plin de sperante.

6. Daca auzi sunetul cucuvelei, atunci urmeaza sa se intample ceva rau. Se spune ca aceasta prevede moartea.

7. Daca vrei sa ai noroc, arunca monede in apa, in special in lacasurile de cult. Acest obicei ofera prosperitate.

8. Cand ai luat loc la masa, nu trebuie sa existe mai multe tacamuri decat meseni. Daca totusi sunt mai multe tacamuri, acestea sunt asociate cu dusmanii.

9. Cand sughiti inseamna ca cineva te vorbeste de rau.

10. Cand la masa se varsa paharul cu vin inseamna ca este semn de veselie si trebuie sa petreceti.

1112 vizite
Distribuie pe