Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
10 sfaturi să reduci umiditatea din casă
SM Online  - Vineri, 11 Octombrie 2024

Umiditatea nu este doar un factor inestetic într-o locuință, ci poate fi și o sursă de afecțiuni serioase, începând cu alergii sau iritații și terminând cu astm sau alte afecțiuni pulmonare.

Dacă locuiești într-o zona foarte umedă sau casa ta reține multă umiditate, atunci acest articol este pentru tine! 

Scapă de umiditatea excesivă în 10 pași

1. Folosește un dezumidificator

Chiar dacă poate părea scump la început, un dezumidificator reprezintă o investiție foarte bună pentru sănătatea ta. Alege un dezumidificator de pe altex.ro, folosește-l constant și vei vedea cum aerul din casa ta se îmbunătățește pe zi ce trece.

2. Îmbunătățește ventilația

Deschide geamurile și folosește ventilatoare de aerisire în zone precum bucătăria, baia sau spălătoria pentru a menține circulația aerului și a îndepărta umezeala.

3. Instalează guri de ventilație sau aerisire

Dacă ai posibilitatea, ar fi ideal să instalezi ventilatoare în zonele predispuse la umiditate: baia, bucătăria, podurile sau mansardele. În acest fel, chiar dacă se creează umiditate, va fi eliminată rapid.

4. Repară țevile

Poate suna ciudat, însă țevile pot fi o sursă foarte mare de umiditate, în special dacă nu sunt izolate corect. Ai grijă să repari orice fisuri apar în instalațiile sanitare, dar și în acoperiș sau pe lângă tâmplărie. Astfel, vei ține scurgerile și infiltrațiile de apă la distanță.

5. Folosește aerul condiționat

Aparatele de aer condiționat reduc automat umiditatea din cameră deoarece răcesc aerul. Atenție însă, acestea pot usca prea mult aerul, ceea ce se poate dovedi nu doar incomod, cât și problematic pentru persoanele cu pielea uscată.

6. Alege plante care absorb umezeala

O idee foarte bună pentru o casă plină de umiditate este să alegi plante de interior care absorb umezeala. Spre exemplu, poți alege ferigi de Boston, iederă englezească sau anumite soiuri de crini, care contribuie la menținerea unui nivel de umiditate optim într-o locuință.

7. Usucă-ți hainele afară

Una din sursele cele mai des întâlnite de umiditate în casa o reprezintă hainele întinse la uscat. Poți apela la o frânghie de întins rufele amplasată afară, dacă locuiești la curte, sau poți investi într-un uscător electric care îți va rezolva problema fără prea mare bătaie de cap.

8. Folosește pachetele de silicat sau cărbune

Cu siguranță, ai observat că atunci când îți cumperi o pereche de pantofi noi, găsești în cutie unul sau mai multe pachețele cu silicat. Rolul acestora este să absoarbă umiditatea, și de aceea este o idee bună să le folosești și tu în casă. Le poți plasa în sertarele cu haine, în dulapuri sau în alte spații strâmte unde umezeala excesivă poate cauza un miros neplăcut.

9. Curăță scurgerile 

Apa care băltește în scurgeri este altă sursă de umiditate, care poate deveni problematică în special dacă există și mizerie în ele. Ai grijă să cureți regulat scurgerile, atât cele din chiuvetă sau cadă, cât și cele din podele. 

10. Folosește vopsea rezistentă la umiditate

Dacă renovezi, ia în calcul să folosești o vopsea lavabilă rezistentă la umiditate. Aceasta va fi mult mai utilă pe termen lung și te va scuti de multiple renovări de-a lungul anilor. 

Așadar, ia în calcul aceste opțiuni dacă nu știi cum să mai abordezi problema umidității din casă. Absorbția umezelii este unul dintre scopurile tale principale, pe lângă îndepărtarea surselor de apă în exces din casă. Mult succes!

 
986 vizite
Distribuie pe