Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce sunt plugurile reversibile
SM Online  - Luni, 28 Octombrie 2024

Plugul reversibil https://agronetto.ro/-/pluguri-reversibile--c221 este un accesoriu conceput pentru cultivarea și arătura eficientă a terenului.

Se deosebește de plugul clasic prin faptul că nu are un șanț cu lamă și o coamă sudată. Are două părți de lucru, care sunt rotite în raport cu cadrul prin mecanică hidraulică. Adică, tractorul, atunci când se deplasează de-a lungul primei linii, utilizează un set de cuțite, iar când intră în al doilea - unul rotativ.

Să luăm în considerare pentru ce este folosit acest tip de echipament. Un astfel de dispozitiv este utilizat de obicei la aratul terenurilor virgine sau a solurilor dense, precum și a pantelor și dealurilor, unde este necesară nu numai slăbirea, ci și căderea terenului într-o anumită parte. Plugul reversibil crește semnificativ randamentul culturilor în câmp, combate eficient buruienile înrădăcinate și îmbunătățește germinația. Suprafața arată nu prezintă crestături sau brazde, ca în cazul unui plug clasic semimontat, și este potrivită pentru însămânțarea oricărei culturi. Viteza de lucru recomandată cu acest utilaj nu este mai mare de 10 km/oră: dacă este depășită, calitatea arăturii scade, iar consumul de combustibil crește cu 20-30%.

Avantaje și dezavantaje ale echipamentului

Principala caracteristică a dispozitivului este capacitatea de a prelucra solul la orice adâncime necesară. Valoarea este selectată în funcție de câmp și de cultura care urmează să fie lucrată. De obicei, aratul este efectuat la o adâncime de 20-27 centimetri. Pentru a seta valoarea dorită, este suficient să modificați înălțimea roții de sprijin. Aceasta poate fi poziționată fie în partea din spate a plugului montat, fie în mijloc sau mai aproape de tractor. Aflați cum funcționează roata de sprijin și cum să o poziționați corect: aceasta trebuie să atingă întotdeauna solul și să nu atârne în aer.

Avantajele acestui echipament includ:
  • Capacitatea de a ara câmpul fără șanțuri sau benzi, distribuind uniform pământul pe plug.

  • Viteză mare de cultivare. Tractorul nu are nevoie de manipulări suplimentare în timpul apropierii de o nouă bandă, amplasarea cuțitelor este schimbată de un dispozitiv hidraulic.

  • Fiabilitate ridicată. Nu există nimic care să se rupă în design, iar sistemul hidraulic este protejat împotriva deteriorării de un manșon de prelată durabil.

  • Rulare lină și uniformă datorită montării în trei puncte a articulației semimontate.

  • Manevrabilitate crescută a tractorului. Plugul tractat nu interferează cu mișcarea, iar o întoarcere de 180 de grade se face de obicei într-o singură apropiere.

  • Poate fi reglat și ajustat liber fără echipament specializat.

  • Lățime de lucru suficientă, posibilitatea de a modifica mecanic această valoare. Utilajul poate avea de la 2 la 18 brăzdare (numărul acestora depinde de puterea tractorului și de caracteristicile solului).

Atenție! Deoarece după o trecere cu plugul reversibil nu rămâne niciun brazdă, șoferul trebuie să se asigure că, la o nouă trecere, plugul de capăt este aproape de suprafața arată. În caz contrar, calitatea arăturii va scădea considerabil.

Există mai multe tipuri de mecanisme de întoarcere. Acestea diferă în principal prin dimensiunea cadrului (secțiunea transversală) și numărul de corpuri. Cel mai adesea sunt utilizate modele cu trei corpuri tractate, care sunt potrivite pentru lucrul cu rezistența solului de până la 0,9 kg/cm2.

 
58 vizite
Distribuie pe