Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii au oferit elevilor sătmăreni un spectacol demonstrativ
Veronica Hodas  - Luni, 1 Aprilie 2013

Elevi de la mai multe școli din municipiul Satu Mare au asistat luni, pe platoul din Piața 25 Octombrie la o serie de exerciții demonstrative organizate de Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare în cadrul proiectului educațional „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.







Cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”, jandarmii Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au pregătit elevilor un spectaculos exercițiu demonstrativ. 

Totul a debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jujitsu a fost pe placul celor prezenţi, reprezentanţii elevilor participanţi la demonstraţie având ocazia să exerseze împreună cu luptătorii jandarmi, toate acestea pigmentate cu spargeri de cărămizi petarde şi fumigene.



Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană. Cireaşa de pe tort a fost exerciţiul de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie. Finalul a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, când câţiva copii şi reprezentanţi ai mass mediei locale au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de pe cladirea Palatului administrativ.

La final, elevii alături de cadrele didactice au studiat îndeaproape  ținuta jandarmilor și materialele din dotarea acestora și au primit informații legate de atribuțiile Jandarmerie Sătmărene asupra prevederilor legale în vigoare referitoare la competițiile sportive, la drepturile și obligațiile spectatorilor.




Jandarmeria Satu Mare vine astfel în sprijinul  personalului diadactic  şi se alătură demersului educaţional  în cadrul proiectului “ Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.




 

 

1585 vizite
Distribuie pe