Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În natură despre natură
Societatea Carpatină Ardeleană  - Miercuri, 3 Iulie 2013

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, în parteneriat cu Asociația E-Consult, organizează prima ediție a evenimentului Zilele Biodiversității în Ariile Protejate „Râul Tur”. Evenimentul v-a avea loc în acest week-end, în zilele de 5 și 6 iulie, în apropierea satului Turulung-Vii.

 

Sâmbătă, SCA – Satu Mare organizează și o excursie ciclistă spre locul de desfășurare a Zilelor Biodiversității. Întâlnirea participanților este la ora 7.25 la gara CFR Satu Mare.

Participanții urcă pe tren, cu care călătoresc până în Porumbești. Trenul pornește la ora 7.40 din Satu Mare. Din Porumbești, participanții continuă drumul pe bicicletă, pe digul Turului, pe o distanță de 16 km, până la locul evenimentului.

 

Excursia va fi condusă de Szejke Lorand, care poate fi contactat la numărul de telefon: 0745-794 093. Întoarcerea se va derula pe același traseu. Participanții sunt rugați să aducă cu ei hrană și apă și să poarte șapcă/pălărie pentru a se proteja de soare.

           

Zilele Biodiversității se vor desfășura după model european și au ca scop evaluarea diversității biologice a zonei. Evenimentul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, MOL România și Ocellus SRL. Evenimentul este sprijinit profesional de Institutul de Biologie și Ecologie din cadrul UBB Cluj, de Grupul Milvus și de Asociația pentru Protecția Liliecilor din România.

 

Un număr de 25 cercetători vor lucra într-o zonă pilot de 2 km pătrați. Evenimentul este deschis tuturor celor interesați. Participanții vor fi ghidați în grupuri mici în zona studiată, vizitând punctele de lucru unde specialiștii vor prezenta instrumentele, metodologia de cercetare și caracteristicile unor specii protejate.

           

Mai multe informații despre Zilele Biodiversității puteți solicita de la Dencsák Mátyás pe numărul de telefon: 0735-450 563. Organizatorii vă așteaptă cu drag!

2822 vizite
Distribuie pe