Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef la Ziua Orașului Csenger
Florin Răchitan  - Duminica, 18 August 2013

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a fost unul dintre invitații de onoare la Ziua Orașului Csenger, desfășurată sâmbătă în localitatea situată la câțiva kilometri de granița româno-maghiară, și a făcut senzație cu discursul său, care se pare că a mers la inima gazdelor.


 

Invitat pe scenă pentru a rosti câteva cuvinte de salut la adresa locuitorilor orășelului, Adrian Ștef a vorbit, în limba maghiară, despre tot ce ne-a legat în decursul istoriei și despre viitorul comun pe care îl avem în Uniunea Europeană, amintind și de proiectele transfrontaliere pe care le realizăm împreună, cu succes.


 

Apoi, înflorind puțin formula pe care o rostește de obicei la finalul discursurilor sale, președintele Consiliului Județean Satu Mare a spus: „Dumnezeu să binecuvânteze Ungaria, România și județele noastre”, stârnind ropote de aplauze din partea sutelor de localnici prezenți în piața centrală a orașului, care au apreciat atât efortul acestuia de a li se adresa în limba lor, cât și formularea ce reflectă o politețe cu care maghiarii nu sunt obișnuiți din partea politicienilor români.


 

Adrian Ștef a asistat, apoi, la ritualul prin care primarul orașului Csenger, Forjan Zsolt, a tăiat prima felie din „pâinea nouă”, coaptă din grâul secerat în această vară, precum și la spectacolul prezentat de artiștii locali.







Manifestările culturale de Ziua Orașului Csenger s-au încheiat cu un concert al legendarei trupe EDDA, mulți sătmăreni fiind în public pentru a-i vedea din nou pe idolii muzicali ai tinereții lor.

1990 vizite
Distribuie pe