Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bicicliștii au primit avertismente și veste reflectorizante
Veronica Hodas  - Joi, 17 Aprilie 2014

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare s-a demarat o campanie de prevenire și conștientizare a bicicliștilor și pietonilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării vestei reflectorizante.

În contextul acestei acțiuni, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, alături de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Satu Mare au împărțit joi dimineață, tuturor bicicliștilor care s-au aflat în zona Pieței de Vechituri, veste reflectorizante.

Participanții la trafic vizați au fost cei neechipați corespunzător, ocazie cu care au fost sancționați cu un avertisment, primind în același timp și o vestă reflectorizantă.

Acțiunea de prevenire se va desfășura și în următoarele două săptămâni, timp în care polițiștii vor împărți 1.000 de veste în tot județul Satu Mare tuturor bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor pentru a-i conștientiza cu privire la importanța vestei care are rolul de a le salva viața.

„Este o acțiune de prevenire desfășurată de către Consiliul Județean Satu Mare împreună cu poliția județului Satu Mare, în speță poliția rutieră. Este o acțiune finanțată prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică care intră în atributul nostru, la fel și aceste activități. Poliția a venit cu această idee să gândim câteva acțiuni din care să punem accent foarte mare pe prevenție. Eu cred că este momentul cel mai potrivit, deoarece este Săptămâna Mare, acum ne pregătim toți de sărbători și încercăm să fim mai buni și tocmai de aceea motivația este foarte bună pentru ca și poliția să aibă un motiv întemeiat pentru care nu amendează. În tot județul se vor împărți veste reflectorizantă cu recomandarea să o aibă în permanență la ei. Asemenea acțiuni se vor demara în continuare, să punem accent mai mare pe prevenție, eu cred că astfel putem să-i conștientizăm pe sătmăreni cel mai bine”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Comisarul șef, Florentin Vlad speră ca aceste acțiuni să reducă numărul victimelor. „Din păcate din conflicul dintre pieton, biciclist și un autovehicul niciodată nu a câștigat nici pietonul, nici biciclistul. Întotdeauna aceste categorii sunt cele mai victimizate în cazul evenimentelor rutiere. Cred că prin acțiunea pe care o facem în comun cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și prin intermediul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, sperăm să contribuim la reducerea victimizării în cadrul participanților la trafic”, a declarat Inspectorul Șef Adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, comisar șef Florentin Vlad. 

Polițiștii recomandă bicicliștilor și pietonilor să poarte vestă reflectorizantă atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile și pe timp de noapte, ceață, atunci când vizibilitatea este redusă.

2062 vizite
Distribuie pe