Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Distincții pentru veteranii de război
Veronica Hodas  - Joi, 26 Iunie 2014

La Biblioteca Județeană Satu Mare a avut loc joi, decernarea distincțiilor „Membru de Onoare în Grad de Comandor” veteranilor de război col.(r.) prof. Codrean Nicolae Augustin, Asociația Natională a Veteranilor de Război, filiala Dr. Vasile Lucaciu Satu Mare, lt.col(r) Oltean Emil și general de brigadă (r) prof Săveanu Gheorghe. 



Pe lângă veteranii de război, la eveniment au participat și prefectul Eugeniu Avram, președintele Ordinului Militar din România, col. dr. ing. Adrian Constantin, George Vulturescu, dr, Viorel Câmpian și directorul Bibliotecii Județene, Lacrima Istrăuan. Aceasta a declarat că „este o cinste și onoare pentru nou să găzduim acest eveniment”.



Prefectul Eugeniu Avram a declarat că se simte onorat să ia parte la un asemenea eveniment de excepție.

„Sărbătorind și fiind alături de veteranii de război, nu facem altceva decât să ne exprimăm recunoștința față de cei ce încă mai sunt în viață, din an în an tot mai puțini și din nefericire to mai scufundați în uitare”, a mai conchis prefectul.



În cadrul evenimentului, col. dr. ing. Adrian Constantin a subliniat faptul că această manifestare este una importantă.



Înainte de a le înmâna distincțiile, acesta a mai precizat că  „nu putem vorbi de emanciparea unei națiuni dacă acea națiune nu este liberă, independentă și cu hotare bine stabilite. Acestea le-au făcut cei trei, granițe bine definite pentru a ne putea dezvolta și pentru a putea evolua”.

2834 vizite
Distribuie pe